Merkur i Venera u Ovnu – usudi se!

Okončana je dominacija Riba. Merkur i Venera već su požurili znakom Ovna. Mijenjaju se prioriteti. Prošlost lagano ostavljamo iza sebe, razmišljamo o svemu onome što je pred nama. Stvaraju se novi planovi, dolaze nove ideje, kontakti su izravniji, iskreniji, jednostavniji i neposredniji.

Merkur u Ovnu je brz, kratak, jezgrovit. Nema on vremena, a niti strpljenja za duge priče i usporenu komunikaciju. On zna što želi i kako to dobiti. S ovim Merkurom možemo kvalitetnije promovirati svoje znanje, talente i vještine. Ne zamaramo se nepotrebnim. Vjerujemo u vlastite sposobnosti, manje preispitujemo, više djelujemo. Nepromišljenost i naglost ponekad mogu biti problem. Nešto ćemo reći ili učiniti, a tek potom shvatiti kakve je to posljedice izazvalo. Merkur će zauzimati prostore Ovna na duže razdoblje, sve do 15. svibnja. Razlog tome je i njegova retrogradnost (23.3.-15.4.), a u tom razdoblju pametno je suzdržati se od ostvarenja novih projekata i potpisivanja poslovnih, financijskih ugovora. Uskoro više o njegovom kretanju unatrag.

Venera u Ovnu brzo plane, ali se i brzo i ugasi. Pod njezinom dominacijom povećana je mogućnost da vam se netko svidi na prvi pogled, ali već na drugi biste se mogli predomisliti. Ljubavi su vatrene i strastvene. S njom tražimo nove izazove, nekad osvajamo samo da bismo pokorili i pobijedili. Ljubavne igre su pune natjecanja. Ono što trebamo i želimo, uzimamo brzo. Nema s njom puno romantike, zakulisnih igrica, dugih zavođenja. Hoćeš ili nećeš – pitanje je koja ona postavlja. U znaku Ovna ostat će do kraja ovog mjeseca, pa će u njezinim čarima najviše uživati oni koji se usude biti hrabri, slobodni i direktni.

Tko traži taj i dobije!

Ja mogu!

Ja hoću!

Ja zaslužujem!

Probudite uspavani entuzijazam i krenite prema naprijed. Vatrena i poduzetna energija Merkura i Venere u Ovnu to zahtijeva od nas.