Mlađak u Biku – koliko vrijedim?

U utorak 15. svibnja u 12 sati i 49 minuta nebeskim prostorom zavladat će mladi Mjesec u znaku Bika. Svaki Mlađak nosi simboliku kraja, završetka jednog poglavlja. Sada možemo shvatiti ono što je bilo i usmjeriti pogled prema neposrednoj budućnosti i novom početku.

Mjesec završava jedan svoj ciklus, dobro je da ga okončamo i mi.

Razmislite što to želite završiti, bolje razumjeti, otpustiti te u kojem dijelu svog života želite posijati novo sjeme koje bi moglo početi nicati u idućih mjesec dana, do novog Mlađaka u znaku Blizanaca.

Bik je znak sigurnosti, čuvanja stečenog. U njegovim prostorima stječemo spoznaju osobne vrijednosti.

Koji je naš unutarnji kapital? U čemu smo dobri?

U njegovoj kući zarađujemo, ali i trošimo. Novac je bitan instrument osjećaja sigurnosti. Mladi Mjesec u znaku Bika omogućuje nam približavanje sebi kroz svoje znanje, talente, iskustvo, kroz svoje jake strane. Uzmite si nekoliko minuta tišine i napravite popis svojih unutarnjih vrijednosti. Koliko se vrednujemo, toliko i novaca imamo u životu. Što smo nesigurniji u sebe i svoje kvalitete, novac teže ulazi u naš život ili pak ulazi lako, ali još lakše i odlazi.

Mlađak će se pozicionirati neposredno u blizini Algola, fiksne zvijezde kojoj mnogi astrolozi pripisuju iznimno nesretno, čak i opasno značenje jer njezinom aktivacijom putem aspekata i tranzita može doći do nesreća, nasilja i neželjenih događaja.

No ništa u životu nije samo crno ili bijelo. Kad živimo u skladu sa sobom, kad čuvamo svoj integritet, podržavamo sami sebe i svojim aktivnostima ne ugrožavamo druge ljude, Svemir nas čuva od opasnosti.

Stoga ova blizina Algola i Mlađaka ne mora imati fatalan utjecaj, dapače, može nas pogurati prema naprijed, ohrabriti da učinimo nešto što dugo priželjkujemo, a za to nismo imali hrabrosti. Sada shvaćamo da nemamo što izgubiti.

Osim toga, podrška koju će ovom Mlađaku davati Pluton, pa i Mars iz znaka Jarca osnažit će našu odlučnost da promijenimo staro u novo, iskoraknemo prema naprijed jer vjerujemo da ćemo uspjeti.

Velika se moć krije tu. Otkrijte ju u sebi.

Osnažite se. Motivirajte.

Postavite novi cilj.

Gdje se želite istaknuti?

Gdje želite doprinositi?

Stvari će biti pod kontrolom, osobito ako jasno odredite što želite i kako to ostvariti. Upornost, dosljednost, praktičnost i organiziranost omogućuju nam stvaranje vrijednosti. Tu vrijednost možete stvoriti u vanjskom svijetu, ali i u sebi.

Mars u kvadratu s Uranom izbacuje nas iz zone komfora, kreira nepredvidive situacije. Možda se nađemo na mjestu koje nam je nepoznato ili izgleda čak i prijeteće.

Iz kaosa se stvara savršen red.

Očekujte neočekivano.

Mars i Uran nalaze se na posljednjem stupnju Jarca, odnosno Ovna. Vrijeme je za prelazak na novu razinu, a da bi to bilo moguće nešto morate završiti. Ako to ne učinite sami, život će vas pogurati i to dosta silovito, što možda neće biti ugodno, ali će biti nužno.

 

Koje aktivnosti poduzeti?

– osnažite se; napravite popis osobina koje cijenite kod sebe

– shvatite da se sigurnost stječe i osvaja kretanjem, a ne čuvanjem stečenog

– odredite jedan cilj koji želite dosegnuti

– odgovorno postupajte s novcima

– otkrijte svoju senzualnost

– dopustite si vrijeme za uživanje, ipak je Bik hedonist

– imate li financijskih problema, promijenite svoj odnos prema novcu

 

Čuvajte se…

– naglih i nepromišljenih odluka

– sukoba

– ne pružajte otpor promjeni, ona je neminovna

– promišljeno rukujte s novcima

– ne dajte se podcjenjivati

– čuvajte se pohlepe, sebičnosti

– ne djelujte iz niskih pobuda

 

Život je niz prirodnih i spontanih promjena. Nemojte im se opirati, to donosi tugu. Pustite stvarnosti da bude stvarnost. Dopustite stvarima neka teku prirodnim tijekom, na koji god način one to žele.

Lao Tzu

 

Photo by Ashton Mullins on Unsplash