Mlađak u Biku – moj život, moja pravila

U četvrtak, 23. travnja u 4 sata i 27 minuta, na trećem stupnju Bika susrest će se Sunce i Mjesec. Pred nama je Mlađak, ovaj put s pečatom osebujnog Urana i zahtjevnom energijom Saturna iz Vodenjaka koji sudjeluju u ovoj nebeskoj konstelaciji.

Mladi Mjesec redovito nas potiče na zauzimanje startnih pozicija. Novi početak, novi cilj, nove mogućnosti.

Odvija se u Biku, najplodnijem znaku Zodijaka. U njegovo vrijeme priroda se preporađa, sve cvijeta, buja. S njim se povezujemo s materijalnim, s osnovnim postavkama života, s prirodom koja nam daje kisik, onu čistu životnu energiju. Vrijeme je za povratak temeljima, za povezivanje s prirodom, zemljom koja rađa život, s energijom plodnosti.

Bik je i simbol novca, egzistencije, osjećaja osobne vrijednosti, imovine koju smo stekli vlastitim radom. S njim tražimo sigurnost. No priču svojim nepredvidivim energijama boja i Uran koji traži novi pogled na okolnosti u kojima se nalazimo, napredak, inovaciju te Saturna koji nas suočava s dužnostima i rigidnim pravilima koji nas u tome mogu sputati.

Ovo je priča o razdvojenosti vs. udruženosti.

O separaciji od svega što nas čini izoliranima od nas samih, od svega onoga što nam je bitno za život po mjeri čovjeka.

Vjerujemo li slijepo onome što čujemo ili si dopuštamo okolnosti sagledati iz druge perspektive?

Konzervativnost i pasivnost ovog Mlađaka razbija Uran koji ga poziva da se odmakne od svega što sputava i ograničava. Riječ je o slobodoljubivosti, buntovnosti i autentičnosti (Uran) koja se želi ugušiti strahom i nepovjerenjem (Saturn).

Na osobnoj razini bit ćemo više usmjereni na financijske poslove, prodaju, kupovinu, poslove koje nam omogućuju nove načine zarade. Vrijeme je da napustimo stare obrasce poslovanja, pa i ponašanja te se usudimo zakoračiti u novo i nepoznato. Bez straha ili unatoč njemu.

Pripremimo se i na neočekivane promjene koje nas izbacuju iz zone komfora.

Napuštamo staro i dotrajalo i krećemo u novi ciklus života.

Okrenite leđa onima koji ne vjeruju, onima koji kritiziraju, sputavaju vlastitim strahom ili pohlepom.

Dopustite si biti slobodni.

Pustiti svoj glas.

Moguće su neke financijske restrikcije.

Postaju bitna pitanja vezana uz hranu i tijelo.

Pozitivan aspekt Venere i Marsa donosi zanimljiva iskustva na polju ljubavi. Nove spojeve, možda i novu zaljubljenost. Pomaže nam udruživanje s osobama koje misle isto kao i mi. Razvijajte prijateljstva koja su vam bitna. Podijelite s partnerom svoje ideje. Poradite na svom partnerskom odnosu na način da iskomunicirate mjesta u odnosu koja vas čine nezadovoljnima.

Pripazite na grlo, vrat, štitnjaču.

I na kraju pripremite se na promjene koje ćete htjeti izbjeći, no to neće biti moguće. Zaigrajte igru – moj život, moja pravila. I ne dajte da vam išta ograniči slobodu izbora.

 

Photo by Ravi Roshan on Unsplash