Mlađak u Lavu – kad srce vodi igru

Nešto završava. Zauzimamo nove startne pozicije. Spremnost za novi početak. Postavite namjeru.

To nam ‘govori’ mladi Mjesec u znaku Lava koji će biti prisutan 16. kolovoza u 10 sati i 38 minuta na 23′ tog znaka.

Lav je simbol srca, naše autentičnosti, mjesta na kojem radimo ono što volimo i živimo ljubav. Ovaj Mlađak mogao bi nam dati jasniju sliku o tome gdje smo sa sobom kada pričamo o ljubavi. Osjećamo li svoje srce i njegove potrebe. Jesmo li previše ‘u glavi’, pa smo odsječeni od svojih stvarnih potreba?

Kreativno stvaranje, uživanje, posvećenost nekoj aktivnosti koja nas duboko ispunjava povezuju nas sa sobom i kroz to možemo jasnije vidjeti ono što nas okružuje, ali i imati više jasnoće u izboru sljedeće destinacije na putu kroz život.

Naše unutarnje dijete traži put na površinu. Treba zagrljaj, prihvaćanje, iscjeljenje od povreda iz prošlosti. Što ste voljeli raditi kao dijete? Jeste li uživali u nekom hobiju? Možda je to put do onoga što vam sada najviše treba.

Retrogradna Venera u blizini ovog Mlađaka pokazuje nam što mislimo da ljubav jest, a što jasno možemo vidjeti kroz izbore i postupke koje činimo na polju odnosa. Znamo li postaviti granice? Pristajemo li na manje od onoga što zaslužujemo? Biramo li odnose u kojima se gušimo zbog previše drame, osjećaja nesigurnosti i u kojima gubimo sebe?

Kroz naredne tjedne imate priliku preispitati sliku svog ljubavnog života, ali ne na način da razmišljate o tome što druga strana čini ili ne čini a trebala bi, već da pođete od sebe. Odgovara li vam ovakva situacija u kojoj se trenutno nalazite? Budite iskreni prema sebi. Pristajete li na kompromise u kojima gubite svoj glas? Dobro je odmaknuti se korak unatrag i bolje vidjeti.

U predstojećem razdoblju može doći i do obnavljanja jednog odnosa iz prošlosti, kao i do posve neočekivanog raspleta situacije u odnosu. Uran koji utječe na ovaj Mlađak ne može trpjeti i podnositi ograničenja, on nas budi iz sna, pa je moguće da dođe do klimaksa, a potom ćete vidjeti što dalje.

I kroz ovo razdoblje možemo doživjeti neke važne promjene kroz žene, prijatelje i djecu, kao i na mjestima koja nude dobru zabavu.

Merkur i Mars u Djevici primaju utjecaj Neptuna iz znaka Riba, pa se čuvajte neiskrenih osoba, tajni, samozavaravanja. Nemojte samo slušati što netko priča, već čitajte između redaka i promatrajte što vam govore djela te osobe.

I iskoristite naredne dane za uživanje i odmor. Radite ono što volite. Idite tamo gdje vas srce vodi.

Image by Ingrid from Pixabay