Mlađak u Ovnu – hrabri pobjeđuju!

Ponedjeljak 16.4., 2 sata i 59 minuta.

Ovaj Mlađak za razliku od onog prethodnog u znaku Riba, bit će žestok i intenzivan. On traži asertivnost, pokret, akciju. Onemogućuje nas da se grčevito držimo za stolicu, sjedimo i čekamo da se nešto dogodi. Najgore je čekati, tada nas svašta može snaći.

Potrebno je probuditi energiju originalnosti, inventivnosti, energiju slobode s kojom smo spremni prekoračiti samonametnute granice (ja ne mogu, previše je rizično, nisam sigurna). Važno je krenuti, sve je bolje od stajanja na mjestu.

Ovo je Mlađak pionirskog duha. Ovan je prvi znak Zodijaka, s njim započinje novi zodijački ciklus. Koje novo poglavlje u svom životu u idućih mjesec dana možete otvoriti? Što želite ostvariti? Od čega odustati?

Ukratko, koju odluku želite donijeti?

Ovan je odlučan znak, on je divlji ratnik, ne može trpjeti i podnositi svašta, hoće sve odmah i sad. I borit će se za to.

Borite se i vi za sebe i svoj cilj. Krenite, no nemojte biti nestrpljivi. Možda ćete imati osjećaj da ste predugo bili pasivni (ipak su druga polovina ožujka i dosadašnji dio travnja bio zahtjevni, a uz retrogradni Merkur i usporeni), pa ćete požuriti. Vjerojatno ste već prije bili u onom trenutku kada silno želite prema naprijed i sve u vama žudi za tim, a unutarnji sat vam govori, uspori malo, sve u svoje vrijeme…

U žurbi često griješimo ili ne vidimo sve potrebne činjenice koje su nam potrebne za ostvarenje plana.

Ovaj Mlađak imat će i Uranovske odlike, odvijat će se u blizini te planete. Sloboda je cilj. Pobunite se protiv ograničenja. Duboko udahnite i zapitajte se što mogu učiniti da bi bio više svoj, više autentičan? Oslobodite se od tuđih mišljenja i stavova. Oslobodite se od pritisaka i mentalnih programa koje ste sami sebi nametnuli. Dišite, krenite i znajte da je svaka promjena tu da vaš život učini još boljim. Možda to još ne znate, možda još ne vidite kuda će vas to dovesti. Pokušajte vjerovati.

S obzirom da će u sve biti upleten i Pluton koji će svojom intenzivnom energijom utjecati na ovaj Mlađak, posrijedi je novo rođenje, preporađanje. Da biste mogli krenuti u bolje sutra, nešto morate ostaviti iza sebe. Pluton reže kirurški precizno. Pluton usmrćuje, pretvara u pepeo sve ono što vam više ne služi. Pluton nam pokazuje koliko snažni možemo biti u iznimnim trenucima svog života. On dovodi nekad stvari do ruba, samo da bi testirao našu izdržljivost.

Ne dajte da vas zaustavi strah. Pustite kontrolu, sputajte perfekcionizam i dopustite ovoj planetarnoj energiji da vas odvede tamo gdje biste trebali biti.

Nemojte ništa forsirati.

Go with the flow!