Mlađak u Raku – kidanje nezdravih spona

U ponedjeljak, 20. srpnja u 19 sati i 33 minute očekuje nas mladi Mjesec u znaku Raka. Mlađak će se odvijati na 28′ tog znaka i postavit će se točno nasuprot Saturna, što je simbol jake energetske promjene.

Mlađak u Raku naglašava važnost osjećaja pripadnosti, doma, obitelji, roditeljske uloge. Izvjesno je da bismo se mogli suočiti s nekim promjenama koje će biti vezane upravo uz ta područja života.

Ovo je i jako emocionalan spoj Sunca i Mjeseca, ranjiv, osjetljiv. Želi zaštititi svoje, ima jake obrambene instinkte. Kad osjetimo prijetnju, povlačimo se u oklop, idemo na mjesto na kojem se osjećamo sigurno. Skloni smo se izolirati od vanjskog svijeta, povući se i možda propustiti priliku da nešto važno riješimo i naučimo.

Zbog utjecaja Saturna životne okolnosti mogle bi nas usmjeriti na dovršavanje nekih stvari iz prošlosti. Vraćamo se na stara mjesta kako bismo iz njih izvukli neku pouku, očistili se od zamjeranja, tuge, ljutnje, od negativne energije. Sve je to potrebno kako bismo slobodnije mogli krenuti dalje.

Naći ćemo se na jednoj prekretnici i kad odlučimo kuda i kako dalje, više se nećemo moći vraćati unatrag. Kao da se s ovim Mlađakom završava jedan životni ciklus.

Dobro je osvijestiti/odbaciti osjećaj krivnje, duga kojeg nosimo prema nekome, a što nas guši.

Dobro je pogledati u svoje strahove, sumnje i nesigurnosti i osnažiti se.

Dobro je vidjeti što nas to koči da živimo bolji život.

Jedan kraj  je pred nama, ali kraj koji je uvod u novi početak.

Promotrite svoje odnose sa starijim osobama, osobito s muškim figurama u vašem životu.

Suočite se sa svojim osjećajima, što vam oni govore?

Jeste li spremni preuzeti odgovornost za sebe, reći ‘ne’ onome što nije dobro za vas?

Prisjetite se što se događalo oko 21. lipnja ove godine kada smo također bili pod utjecajem mladog Mjeseca u Raku, ali i pomrčine Sunca. Moguće je da upravo ta tema bude značajna za ono što dolazi pred vas.

Zanimljivo je da upravo 19. i 20. srpnja Merkur izlazi iz sjene, odnosno dolazi na 14′ Raka, na mjesto s kojeg je započeo svoje retrogradno kretanje 18. lipnja. Znači dolaze nove spoznaje, nove informacije. Možda ćete i voditi jedan razgovor koji će vam pomoći u donošenju odluke.

Zatvara se jedan karmički krug, nešto će biti odrađeno i dovršeno.

Svakome njegovo.

Svakome prema zasluzi.

Sretno!