Mlađak u Raku – vrijeme dubokih preobrazbi

U ponedjeljak 17. srpnja u 19 sati i 32 minute očekuje nas napeti nebeski scenarij kojeg će nam iznijeti mladi Mjesec na 24′ Raka.

Aspekt naziva Veliki križ uključuje Sunce i Mjesec u Raku, Pluton u Jarcu te Mjesečeve čvorove koji se na isti dan pomiču u Ovna (sjeverni Mjesečev čvor) te u Vagu (južni Mjesečev čvor).

Riječ je o energiji koja poziva na korjenite promjene i događaje koje ne možemo izbjeći, a odvijat će se kroz naredno razdoblje. Jasno vidimo što je dobro, a što nije. Polaritet između svjetla i tame skida nam ružičaste naočale. Shvaćamo što u svom životu trebamo dubinski promijeniti kako bi mogli ići dalje s manje ili nimalo tereta.

Stare strukture, štetni obrasci (manipulacija, kontrola, opsesivno ponašanje) koji nas guraju prema destruktivnom i sabotirajućem ponašanju ‘žele’ biti spaljeni, pretvoreni u pepeo. Naša duša traži evoluciju. Ne poslušamo li unutarnji poziv, dolaze još zahtjevnija iskušenja ne bi li se napokon pomaknuli s mjesta.

Ovaj Mlađak ima pečat sudbine, karme. Nešto traži biti viđeno, riješeno, nešto se mijenja i trebamo to dopustiti bez otpora. Možda se dogodi neki veliki preokret ili napeti događaj s ciljem da vidimo ono što uistinu jest, a možda samo imamo priliku otpustiti nešto unutar nas što vučemo sa sobom duže vrijeme, a zbog čega smo umorni, bolesni ili nam nedostaje stvaralačke energije.

Što nas u obiteljskom ili poslovnom sistemu drži zarobljenima ili zaglavljenima?

Imamo li pravo na pripadanje?

Dopuštamo li si u interakciji s drugima pravo na svoje mjesto, na svoje Ja?

Znamo li postaviti granice?

Koje je vaše sigurno mjesto s kojeg možete slobodno izraziti svoje osjećaje?

U svakom slučaju, pred nama je prekretnica, raskrižje. Možemo nastaviti koračati istim putem i doživljavati iste ili slične ishode, a možemo i sjesti sami sa sobom i zapitati se – okej, ovo više ovako ne ide, što ja mogu učiniti da bude bolje? I krenuti…

Mars u opoziciji sa Saturnom podiže ljutnju i frustraciju. Osjećamo se zapeto, kao da ne možemo prema naprijed. Samodisciplina, rad i strpljenje omogućuju nam da na najbolji mogući način izađemo iz tog kruga.

Utjecaj Neptuna daje nam viziju bolje budućnosti, kao da možemo udahnuti sretnije sutra. Čuvajte se samo idealizacije i zavaravanja. Prizemljite svoje snove.

Utjecaj Urana pruža nam nova i kreativnija rješenja za stare probleme. Nove spoznaje i uvidi su tu, posegnite za njima. Iskušajte nove načine i nove putove do cilja.

Upliv Kirona iscjeljuje traumatična iskustva iz prošlosti, one rane zbog kojih se ne otvaramo prema boljim prilikama. Probavljamo ono što je bilo, grlimo ranjene dijelove sebe i krećemo na put integracije odbačenih i zanemarenih dijelova sebe.

Venera u Lavu priprema se za retrogradno kretanje. Teme vezane uz ljubav, djecu, osjećaj osobne vrijednosti dolaze na reviziju.

Stvorite život kakav želite živjeti. Nitko to neće i ne može učiniti umjesto vas!

 

Photo by moein moradi: https://www.pexels.com/photo/photograph-of-a-burning-fire-672636/