Mlađak u Strijelcu – pogled u budućnost

Pretposljednji Mlađak ove godine dogodit će se 26.11. u 16 sati i 6 minuta u znaku Strijelca. Jedan je od optimističnijih, onaj koji nas uči da je život pustolovina i kako samo treba imati smjelosti pomicati svoje granice i upustiti se u nešto novo, nepoznato, neistraženo pa kuda nas odvede.

Sa Strijelcem planiramo budućnosti, imamo viziju onoga gdje bismo htjeli biti za tjedan, mjesec, godinu… A budući da se bliži kraj godine, ne bi bilo loše uzeti papir i olovku, pronaći neko mirno mjesto i zapisati svoje ciljeve. Što želite? Kako vidite sebe u budućnosti, gdje, s kim? Koga i kako volite? Koji posao radite? Što želite sebi da biste bili zadovoljni i ispunjeni?

U podlozi svega nužno je da postoji vjera. Ako vjerujete da je to moguće, obavili ste već puno posla, ali nemojte zanemariti niti strategiju ostvarenja – što vam olakšava dolazak na cilj, a što vidite kao prepreku i kako te prepreke možete zaobići ili ukloniti?

Ovaj Mlađak otvara nove prilike za putovanja, povezivanje s udaljenim osobama, za učenje i obrazovanje.

Vladar ovog Mlađaka je Jupiter u čijoj se blizini nalazi Venera pa su pitanja obilja, uživanja, ljubavi, novca i dobrih prilika naglašeni. Nešto novo nam dolazi ususret. U poziciji smo uspjeti u onome što započnemo, ali samo ako imamo jasnu namjeru i razrađen plan.

S druge strane Mars i Uran u izazovnom aspektu stvaraju buntovnu, čak i razaračku energiju. Ljutnja, impulzivne odluke, kraj, raskid, bijeg od bilo kakve odgovornosti mogu biti teži za podnijeti. Neka pravila se krše. Riskiramo, igramo na slijepo. Burno reagiramo na one koji nas pokušavaju ograničiti ili nam nešto nametnuti. Idemo prema slobodi i oslobođenju, okovi padaju. Neočekivani događaji se mogu pojaviti, no nemojte reagirati na prvu. Dajte si vremena, odlučite dok ste u miru, a ne iz ljutnje. Tema ovog aspekta mogu biti novac, seks, tajna afera, pa i nevjera. Ovo je i aspekt jake seksualne napetosti koja je zapravo kratkog vijeka.

Utjecaj ovog Mlađaka osjetit ćemo narednih nešto manje od mjesec dana, do idućeg mladog Mjeseca koji će biti u znaku Jarca.