Mlađak u Blizancima – iscijeli svoj um

Mladi Mjesec nam sužava percepciju na način da nas fokusira na jedno važno pitanje, na jednu situaciju koju trebamo bolje vidjeti, dovršiti, osvijestiti.

Predstojeći mladi Mjesec u Blizancima koji se odvija 30. svibnja u 12 sati i 30 minuta obuhvaća teme koje su vezane uz komunikaciju, odnose s osobama i bliže okoline, učenje, razmjenu informacija, kao i uz naš način na koji razmišljamo ono o čemu nam se događa.

Vladar ovog Mlađaka je Merkur koji se nalazi u Biku i još uvijek je retrogradan. Nakon 3. lipnja kada krene prema naprijed jasno će nam se pokazati što trebamo riješiti, koje odluke donijeti, na koji način pristupiti nekim okolnostima u svom životu. Put se čisti, misli su posloženije, a mi odlučniji da krenemo u osvajanje novih ciljeva. U tome nam pomaže i bliski kontakt Marsa i Jupitera u Ovnu koji bude hrabrost i daju nam dovoljno energije i poticaja.

Iako možemo imati dojam da smo trenutno zapeli ili da nam neka ograničenja ne dopuštaju da se pokrenemo, imajte na umu da svaka promjena zahtijeva strpljenje. Dajte si vremena da bolje vidite, shvatite, osvijestite svoje resurse i budete sigurni u ono što želite. Umjesto da puno pričate o sebi i svojim problemima drugim ljudima, pokušajte popričati sami sa sobom. Zapisati svoje misli, prenijeti svoje osjećaje na papir.

Nekad sami sebe blokiramo, sabotiramo. Podmećemo si nogu, zapinjemo na istim izazovima, kreiramo ih iznova ne bismo li osvijestili taj obrazac i shvatili da je promjena jedini mogući put ako želimo izaći iz labirinta u kojem smo zalutali.

Postoji li strah, prigrlite ga i krenite s njim.

Postoji li dvojba, možda postoji i bojazan od promjene, od onoga što bi ta promjena mogla donijeti pa je lakše stajati na mjestu. Prividno lakše.

Imaš li potrebu nešto reći, izgovori to.

Poslušaj samog sebe.

Zapitaj se se što stvarno želiš?

Očekuje nas taj jedan korak. Učinite ga, nakon toga će sve biti jednostavnije.

Ovaj Mlađak priča nam upravo tu priču, priču o promjeni koja je nužna da bismo napredovali i kreirali bolje za sebe. No istovremeno postoji i neka blokada, otpor, strah koji nam možda ne dopuštaju da se pokrenemo. Kada učinimo iskorak, strahovi će se smanjiti. Često najveći strahovi žive u našem umu. Iscijelite svoje mentalne programe koji vam oduzimaju mir i sreću u danu. Kada smo u disbalansu, kada jedno govorimo a drugo radimo, vrtimo se u krug.

Što god da vas očekuje u narednim danima neka vas vodi prema naprijed.

Budite otvoreni prema učenju i usvajanju novih znanja. Otpustite misli koje vas blokiraju. Naučite umiriti svoj um. Meditacija može biti od pomoći, kao i disanje.

I krećite se u svom ritmu i u skladu s mogućnostima.

Photo by Katerina Jerabkova on Unsplash