Mlađak u Djevici – čistim svoj život

Što je u tvom životu nesređeno?

Što želiš učiniti učinkovitim i produktivnim?

Kako možeš bolje organizirati svoju svakodnevicu, osloboditi sebe od stresa, napetosti te ispunjenje obaveza učiniti jednostavnijim?

Ovo su samo neke od tema na koje nas potiče Mlađak u Djevici koji se odvija 15. rujna u 2 sata i 40 minuta na 21′ Djevice, a na isti dan u večernjim satima Merkur kreće direktno u istom znaku.

Pospremamo svoj život. Sređujemo nesređeno. Otpuštamo nepotrebno. Organiziramo, čistimo, planiramo i kroz to dobivamo jasnoću i novi smjer. Stoga ako su vam dosad neke okolnosti ‘visjele u zraku’ i stvarale vam nervozu, sada se razjašnjavaju i rješavaju.

Ima li nešto u vašoj prošlosti što naizgled miruje, a ispod površine tinja i stvara neku blokadu, nemogućnost? Pokreće se iscjeljenje, naravno ako vi tako odlučite.

Želite li promijeniti posao, ostvariti bolje uvjete na postojećem poslu ili na neki način unaprijediti, kvalitetnije urediti svoje poslovanje, moguće je… Dolaze korisne informacije.

Zdravlje i odnos prema vlastitom zdravlju, jedna je od tema ovog Mlađaka. Učinite i pokrenite sve što znate i možete kako biste donijeli barem jednu odluku kojom možete poboljšati svoju zdravstvenu situaciju.

*odlučite da se nećete gubiti živce oko stvari koje trenutno ne možete promijeniti – prihvatite

*kupite planer – zapisujte svoje planove i važne informacije

*ne namećite si pritisak u poslu – ne možete sve i odmah

*delegirajte obaveze – otpustite kontrolu i perfekcionizam

*uvedite u svoj dan barem jedan ritual kojim činite dobro sebi

Budući da se nasuprot Mlađaka nalazi Neptun moguće je da na površinu ispliva osjećaj krivnje koji bi vas mogao potaknuti na neko odricanje i žrtvovanje. Zastanite prije nego što krenete i vidite kome činite dobro s tim postupanjem. Također, čuvajte se neiskrenosti, zablude. Moguće je i otkrivanje tajne.

Pozitivni aspekti Jupitera, Urana i Plutona na ovaj Mlađak donose novu priliku, neko oslobođenje, iskorak prema naprijed i snagu da ustrajemo u onome što smo naumili.

Merkur kao vladar Mlađaka smjestio se nasuprot Saturna i pokazuje nam neko ograničenje, zabrinutost, odgovornost, priliku da riješimo ono što nam otežava život.

I što god da vam se događalo u narednom periodu, prije odluke usporite malo, pričekajte, promotrite je li to što birate uneređuje ili sređuje vaš životni prostor.

Photo by Anastasiia Malai on Unsplash