Mlađak u Jarcu – znam što hoću i znam kako to ostvariti

Koračajući kroz prve dane nove godine stižemo do prvog mladog Mjeseca koji se odvija 11. siječnja u 12 sati i 57 minuta na 20 44′ Jarca.

Ova nebeska energija donosi nam snažan poticaj za donošenje odluka koje su bitne za ostvarenje naših planova i ambicija, a samim time i za određivanje novog životnog smjera.

Za početak, okrenite se malo unatrag. Pogledajte što ste sve ostvarili u protekloj godini. Ispišite svoja postignuća, pa i iz ona koja su se rodila iz najtežih iskustava. Preživjeli ste, nešto ste naučili, spoznali ste koliko ste snažni i izdržljivi. Odlučili ste reći NE onome što vas vuče na dno.

Tako često zaboravljamo na naše uspjehe, uzimamo ih zdravo za gotovo.

A onda je vrijeme da počnemo polako otpuštati ono za što smo još tako silno vezani, a zbog čega stara iskustva vučemo u sadašnjost. Treba li nam strah od ponovnog neuspjeha, poraza ili emocionalne boli? Trebaju li nam svi oni teški osjećaji zbog kojih privlačimo opet ista ili slična iskustva? Vučemo li neke osobe na svojim leđima, a pritom zaboravljamo na sebe i svoj život? Uronite u ono što god da osjećate, prigrlite te senzacije, vaše su, a potom pogledajte malo dalje od toga. Može bolje, više, može drukčije.

Vrijeme je da otvorimo vrata novoj, progresivnoj energiji koja nam daje vjetar u leđa i potiče da idemo prema naprijed. Uran u Biku nam u tome može pomoći, otvoriti nam nove prilike, sasvim iznenada i neočekivano, možda i kada se najmanje nadamo.

Vizija – Namjera – Ostvarenje.

Sigurno imate neke želje, snove, planove. Svi ih imamo. Idemo ih ispisati na komad papira. I neka budu usmjereni na vlastitu dobrobit, na ono što je u našoj moći, na ono za što mi možemo biti odgovorni ili to jesmo. Dosta je bilo prebacivanje krivnje na drugoga. Ovaj Mlađak potiče nas da se popnemo na viša mjesta s kojih imamo bolji pogled, mjesta s kojeg možemo bolje vidjeti ono što nam je zaista vrijedno i usmjerimo energiju prema tome. Neptun nas povezuje s vizijom, s onom unutarnjom motivacijom koja ‘toči’ gorivo. I do je Merkur u Strijelcu još u sjeni, a to će biti do 21. siječnja, dajte si vremena da se određene okolnosti poslože, postanu jasnije. Potrebno je još neko vrijeme da se magla raspline.

Ono što je nezaobilazno.

Utjecaj Mjesečevih čvorova na ovaj Mjesec pokazuje nam koje su to prepreke na putu do ostvarenja koje je potrebno uzeti u obzir. Kao da još nešto treba iskusiti, odraditi, ‘platiti neki dug’, kako bismo mogli dalje s manje opterećenja. To može biti vezano uz osobe s kojima ste povezani ili s kojima surađujete, vaš bračni život, odnosno sva ona područja u kojima idete protiv sebe i svojeg ‘ja’.

I na kraju ovaj Mlađak nas uči kako živjeti kao odrasla i zrela osoba. Kako prevladati neke svoje nesigurnosti. Kako preuzeti odgovornost za sebe i uzeti kormilo života u svoje ruke.

Možda se nekima pruži prilika da nešto značajno ostvare ili pokrenu u narednim tjednima. U svakom slučaju, vrijeme je da se krene…

Image by Enrique Meseguer from Pixabay