Mlađak u Vodenjaku – moj život, moja pravila!

Utabane staze, toliko puta prehodane, ishodi uglavnom poznati i isti. Neki nas zadovoljavaju, drugi nas drže na mjestu koje je teško i nepoželjno.

S ovim mladim Mjesecom koji će se na nebu pojaviti 9. veljače u 23 sata i 59 minuta na 20′ Vodenjaka, prekidamo jedan ciklus i započinjemo novi.

Traži se spontanost, znatiželja, spremnost da iskočimo izvan kalupa i isprobamo nove mogućnosti. Sistem pokušaja i pogreške sve dok ne pronađemo ono što je naše.

Možemo stajati na starim mjestima i biti ljuti što nam se nešto neočekivano mijenja i izmiče čvrsto tlo pod nogama. Ljuti i bijesni. Kontrola na najjače da se izbjegne nešto što neizvjesno. Posljedica je vjerojatno loš ishod.

A možemo i prigrliti to novo iskustvo. Ući u tu oluju, iskoraknuti na neki novi put iako ne vidimo kuda idemo. Korak po korak. Svaki korak novo iskustvo koje nas dubinski mijenja. Svako izazovno iskustvo donosi nam neku dobit, korist, učenje.

Iz nemira i kaosa se rađa nešto novo. Osjetite ono što osjećate, no ne reagirajte na prvu. Neka prođe kroz vas, neka se stiša.

I nije odluka ići tamo gdje nam drugi govore ili zato što mislimo da moramo, nego zato što osjećamo u svakoj stanici svog tijela da je to ono pravo, pa kud god da nas odvede.

Teme ovog Mlađaka su prijateljstva, vizija budućnosti, udruživanje s drugima radi lakšeg ostvarenja ciljeva, timski rad, širenje životnih horizonata, oslobođenje od pritisaka, ograničenja i starih obrazaca, način na kojim primamo i tražimo za sebe.

Neočekivani događaj potiče nas da krenemo. I upravo to je ono što nam je možda sada potrebno. Da nas izbaci iz rutine i kolotečine, da vidimo iznad i izvan poznatog.

*Merkur kvadrat Jupiter – grandiozne misli, lakomislenost, neutemeljeni optimizam. Zapitajte se je li stvarno i je li moguće?

*Venera i Mars u blizini Plutona – strast, nova ljubavna prilika, intenzivno iskustvo, ljutnja, manipulacija, destruktivnost, opsesivno ponašanje, transformacija.

Uranovski pečat ovom mladom Mjesecu pridaje kvalitete buntovnosti, revolucionarnosti, drukčije vizije budućnosti, pobune protiv stereotipa, ograničenja i pritisaka.

Živite!. Oživite tako što ćete učiniti nešto što dosad niste. Isprobajte nove mogućnosti. Recite ‘ne’, ovo nije moje. Ja tražim svoj put. S tim jasnim ‘ne’, odbiti stavove većine i dopustiti si opet osjećati živima.

Živite! Divlje, slobodno, neobuzdano…

 

Image by Marcel from Pixabay