Mlađak u Vodenjaku – poziv na buđenje

U petak, 24. siječnja u 22 sata i 42 minute, na nebu će se uprizoriti mladi Mjesec na 4′ Vodenjaka.

Mlađak je redovito simbol novog početka. Vrijeme kada je dobro postaviti namjeru, cilj, razraditi korake do ostvarenja.

Zato zastanite nakratko i zapitajte sebe – što mi je sada najpotrebnije. Odaberite jednu stvar i posvetite joj se. I sve ide lakše uz olovku i papir.

Koja mi je namjera?

Zašto to želim, trebam?

Kako ju ostvariti?

I na kraju, pokušajte vizualizirati i osjetiti njezino ostvarenje.

Mlađak u Vodenjaku idealan je za pronalaženje onoga što je autentično naše. A da bi to bilo moguće, kao prvo trebamo biti iskreni prema sebi, a potom i reći ‘ne’ onome što trenutno nećemo ili nam je tegobno. ‘Ne’ tome, je ‘da’ sebi.

On je i simbol novih tehnologija, napretka, inovacija i progresa.

Budući da će ovaj Mlađak biti pod utjecajem Urana, očekujte neočekivano. Kao da nas nešto budi, pomiče s mjesta, zvoni unutarnji alarm. Nemirni smo, donosimo odluke u posljednji tren, nešto nas tjera prema naprijed.

Moguća je točka preokreta, oslobađanje od loših vezanosti, od onoga što nam se čini da nam ulijeva sigurnost, a zapravo nas drži na mjestu.

I promatrajte što će se događati u predstojećim danima, kao da se pripremamo za ono što tek dolazi, samo što nije… Budite spremni na način da ne pružate otpor zbivanjima. Prihvatite i vidjet ćete. Samo polako…

Do idućeg Mlađaka promotrite kvalitetu vaših prijateljstava. Jeste li okruženi osobama koje vas motiviraju ili podrivaju?

Istražite postojanje nekih grupa, udruženja, skupina ljudi koji su se spojili s ciljem ostvarenja istih ideja ili planova. Ako je to vaša priča, priklonite joj se jer vam može pomoći da brže napredujete.

Poradite i na svojim financijama. Uran u Biku zahtijeva drukčiji pristup, razvoj, širu perspektivu, ali može donijeti i neočekivane troškove.

Možda od nečeg trebate odustati, da biste drugdje ostvarili dobitak.

Igrajte timski, doprinosite svojim djelovanjem, tražite podršku ako vam je potrebna.

Izrazite sebe, svoju jedinstvenost, skinite maske i budite otvoreni prema promjenama koje nadiru u naš život.

Zanimljivo je da će energija ovog Mlađaka biti pod uplivom Venere koja se bliži Neptunu  Ribama, a Mars u Strijelcu izaziva taj romantičan spoj. Čuvajte se iluzija, osjećajnog zanosa koji vas može zaslijepiti, varalica, neiskrenih osoba, suptilnih manipulatora, krivnje i nepotrebnog žrtvovanja. Iscijelite svoje osjećaje, isplačite svoje težine, što god vam je potrebno da bi se bolje osjećali. Samo budite iskreni prema sebi i gledajte na ono što se događa oko vas širom otvorenih očiju.

Sretno!

 

Photo by Leon Biss on Unsplash