Odnosi na ispitu povjerenja

Drugi puni Mjesec u ožujku koji će se dogoditi 31.3. u 13 sati i 37 minuta, energetski će biti dosta težak. S još nekoliko planeta kreirat će T -kvadrat, astrološku konfiguraciju kojoj je napetost drugo ime.

Ponekad mora postati gore, da bi bilo bolje. Nemoguće je ignorirati ono što se događa. Na djelu je suočavanje koje od nas traži promišljenu aktivnost. Svaki težak tranzit gura nas s mjesta i kao da nam poručuje – živi život! Nemoj ga trošiti uzalud na krive ljude, uzaludne ambicije, odnose koji odumiru…

Pun Mjesec odvija se u Vagi, znaku koji je zadužen za odnose s drugima, poslovna i ljubavna partnerstva. U znaku Vage mi se dijelimo i spajamo s drugima. Nasuprot su prostori Ovna u kojima će stajati Sunce, i tu sjajimo samostalno i neovisno od drugih. Na tu opoziciju između Sunca (u čijoj će blizini stajati Merkur) i Mjeseca ‘udarit’ će Mars i Saturn koji borave u znaku Jarca i osujetiti težnju prema ravnoteži i skladu za kojima žudi Mjesec u Vagi. Sukobi, prekidi, neprijateljstva, pa i prolazne zdravstvene smetnje mogu biti posljedica tog planetarnog ‘rata’.

Odnosi su na testu.

Koliko vjerujemo jedni drugima?

Jesmo li spremni iscijeliti svoj odnos od problema?

Jesmo li spremni otići iz odnosa koji je izgubio kvalitetu?

Čega se bojimo?

Ovo je dobro vrijeme za zapitati se i koliko u bliskim odnosima uspijevamo zadovoljiti vlastite potrebe, žrtvujemo li se previše za druge, zanemarujemo li sebe?

 

Ostajući u odnosima koji nisu dobri za nas povređujemo i sebe i drugu stranu. Bolje je biti sam, nego u lošoj vezi. Shvatiti što uistinu želimo i trebamo da bismo bili sretni udvoje.

Neki odnosi bi mogli biti ozbiljnije uzdrmani ili čak doživjeti svoj kraj. Ono što je skriveno više neće biti tajna. Na površinu izlazi ono što jest. I ne možemo zatvoriti oči. Ne možemo niti odmahnuti rukom. Osjećaji koji će se pokrenuti u nama bit će previše intenzivni.

Možda će vam partner svojim ponašanjem pokazati da se ne cijenite dovoljno, možda ćete shvatiti da se nadate nečemu što se neće dogoditi, a moguće je i da se ‘uvalite’ u nešto što će vas povrijediti.

Riječi će imati veliku snagu, pomalo i razornu, pa pazite što izgovarate u ljutnji i stanju uznemirenosti.

Ako nešto obećate, nastojte to i ispuniti. Držite do svog integriteta.

Možda će jedna suradnja ili dogovor otpasti.

Pripazite na zdravlje, osobito na glavu, oči, donji dio leđa, kukove, zglobove i kožu.

U svakom slučaju glavna tema ovog Uštapa bit će odnosi s drugima koji će proizvoditi visoku napetost, a novi uvidi i razrješenja nas očekuju tijekom travnja (3., 4., 5., 6. i 28.4.).

Ovaj Uštap bit će posebno značajan za Ovnove, Vage, Rakove i Jarce, kao i za one koji imaju Podznak u tim znakovima.

Photo by Neven Krcmarek on Unsplash