Ožujak – mjesec samoobnove

Ožujak. Mjesec u kojem dočekujemo proljeće. Mjesec u kojem se polagano budimo iz zimskog sna i pripremamo za novi životni ciklus. Potrebno je skupiti novu snagu, energizirati srce, tijelo i um, polako se početi pripremati za nove pothvate.

Astrološki, mjesec će biti proturječan. S jedne strane Merkur i Venera u Ovnu požuruju nas prema usvajanju novih iskustava, dok u drugoj polovini mjeseca Mars u Jarcu obuzdava brzopletu i impulzivnu ovnovsku energiju i traži da se držimo sigurnog, pouzdanog, provjerenog.

Kao i u siječnju, i ovaj će nam se mjesec ukazati dva Uštapa, prvog i posljednjeg dana ožujka. Usmjerit će nas na prepoznavanje vlastitih potreba i otklanjanje svih onih prepreka koje nas sprečavaju u njihovom ispunjenju. Dva planeta krenut će retrogradno, Jupiter 9. ožujka i Merkur 23. ožujka. Vrijeme je za introspekciju i otkrivanje unutarnjih resursa. Sada nam drugi ne mogu dati ono što trebamo. Moramo to nešto pronaći u sebi, izgraditi i ostvariti sami. I nemojte silovito jurišati prema naprijed dok niste pronašli mir s prošlošću. Nemojte tražiti novu vezu dok se još uvijek ujutro budite s bivšim/bivšom u mislima. Bit će vam teže pronaći novi posao dok ste puni zamjeranja i negativnih iskustava skupljenih na postojećem. Očistite se. Pronađite mir s onim što je bilo. Vratite se unatrag, vidite što je ostalo nedovršeno. Zaokružite priču. Oprostite zbog sebe, ne zbog drugih. Potpuno razumijevanje onoga što se odvilo, olakšat će vam taj proces.

Susret s prošlošću mogao bi nas otrijezniti u posljednjim danima mjeseca kada će se Mars približiti Saturnu. Iskustva koja bismo mogli proživjeti neće biti jednostavna, no suočit će nas sa stvarnošću. Mars i Saturn razgrnut će zavjese iluzija i nerealnih očekivanja, osobito na profesionalnom planu, u odnosu s autoritetima i starijim osobama. Na djelu je restrukturiranje poslovnih i životnih ciljeva.

Najviše novih iskustava u ovom će mjesecu skupiti Ovnovi, Jarci, Strijelci, Ribe, kao i oni koji imaju Podznak u tim znakovima.