Planetarni utjecaji koji nas mogu potaknuti i osnažiti

Trenutno su tri planeta u svom sjedištu, mjestu na kojem njihove kvalitete najviše dolaze do izražaja. Slijedom toga u narednom periodu možemo poduzeti neke aktivnosti koje će nam poboljšati kvalitetu života, pomoći u rješavanju problema i doprinijeti većem osjećaju ispunjenosti.

Merkur u Blizancima (do 4.6.)

Njegova snaga je u vještini komunikacije. Razumijevanje može biti lakše uspostavljeno ako slušamo svoje sugovornike, ako izgovaramo ono što mislimo i promatramo koje se emocije odvijaju u pozadini. Ovaj Merkur je vrlo snalažljiv, domišljat i okretan. Ima sposobnost snaći se gotovo u svakoj situaciji, pa makar to značilo i ‘lovljenje krivina’, ako su te okolnosti neugodne. Dobar period je za učenje, kraća putovanja, za traženje potrebnih informacija i dijeljenje svojih misli i ideja s drugima što stvara snažniji osjećaj povezanosti s okolinom. Aktivnosti na društvenim mrežama, poslovna i ljubavna prepiska mogu povećati šanse za zgoditak. On naglašava znatiželju, prilagodljivost, snagu intelekta i moć uvjeravanja. Pomaže nam da se odmaknemo od rutine, doživimo nešto novo i obogatimo svakodnevicu.

Venera u Biku (do 9.6.)

Nema putenije i senzualnije Venere od ove koja poprima značajke Bika. Dodiri i zagrljaji iscjeljuju. Ne zanima ju ništa površno i prolazno. Ulaganjem u odnose i ljubav ona gradi i stvara nešto za što smatra da ima dugoročnu vrijednost i isplativost. S njom tražimo sigurnost, pouzdanost, oslonac. Strpljivi smo, možemo čekati ono što želimo, no i ne odustajemo tako lako od onoga kuda nas srce vuče. U razdoblju smo kada je dobro ulagati u odnose s osobama koje volimo, pokazati iskrenu emociju, dati do znanja da nam je istinski stalo. Nemamo što izgubiti. Ako nakon toga uslijedi spoznaja da druga strana ne može ili ne zna uzvratiti i dati nam ono što trebamo, i to je veliki dobitak. Odlučujemo da ne želimo trošiti vrijeme i energiju na nešto što nema budućnost!

Jupiter u Strijelcu (do 2.12.2019.)

Planet ekspanzije, obilja i dobrih prilika je u svom matičnom znaku! Iskoristite preostali dio godine kako biste ostvarili progres, pomaknuli stvari s mjesta i rasli. Ovaj planet potiče osobni razvoj, ali tek kada se odvažimo koračati prema naprijed, izaći iz zone poznatog, prihvaćati nove prilike, vjerovati da znamo i možemo, usuditi se. Budite hrabri! Vjerujte da je moguće! Učite, uložite u svoje znanje, putujte, povežite se s osobama koje imaju iskustvo i znanje kojima vam mogu pomoći.

Saturn u Jarcu (do 17.12.2020)

Nije ovo lagana pozicija, ali je i iznimna. Saturn u Jarcu je vrlo snažan i neumoljiv u odstranjivanju svega onoga što je u našem životu izgubilo smisao i svrhu. Miče i odstranjuje ljude, okolnosti, odnose koji nas ne podržavaju u rastu i razvoju. Zato nekad njegov utjecaj može biti zahtjevan jer imamo dojam da gubimo nešto u što smo dugi niz godina ulagali, no dobro je znati da odlazi samo ono što se potrošilo i što bi nam u budućnosti moglo još dodatno otežati kretanje i ostvarenje intimnih i profesionalnih želja. S ovim Saturnom odrastamo, postajemo mudriji i zreliji. Učimo se preuzimati odgovornost, suočavati sa stvarnošću, biti samoodrživi. U to ime pripremite se da bi neki dijelovi vašeg života mogli proći kroz temeljitu rekonstrukciju (ako već i nisu), a sve u ime boljeg života.