Pluton na 29′ Jarca – već viđeno. Što dalje?

Pluton se ponovno vraća na posljednji stupanj Jarca, na kojem je boravio u veljači, početkom ožujka, u drugoj polovini lipnja i kroz veći dio srpnja ove godine. Nešto se u određenim dijelovima našeg života dubinski mijenja i shvaćamo da ne možemo ostati na mjestima koja nam ne donose ništa. Javlja se i jak  nagon za djelovanjem, kao da nas neka unutarnja sila povlači prema naprijed, unatoč tome što ne postoji potpuna spremnost za odluke.

Razdoblje koje će potrajati do 20. siječnja kada će Pluton opet zakoračiti u znak Vodenjaka, iskoristite kako biste vidjeli koje postavke svog života sada treba restrukturirati jer više nisu održive. Nešto se privodi svojem kraju, a što ovisno i o tome u kojem dijelu osobnog horoskopa Pluton djeluje. Iskustva koja nas čekaju mogu biti povezana s već viđenim, odnosno s temama koje smo proživljavali kroz gore navedene mjesece. Sada možemo vidjeti i ono što ne funkcionira i to polako početi mijenjati.

*bitna je samokontrola, kako stvari ne bi otišle predaleko

*mijenjajte ono što možete, ali ispravno i ne na štetu drugih

*ne činite u žurbi, nepromišljeno i s osjećajem hitnosti

*otpustite kontrolu nad okolnostima i osobama, kad se ona okreće protiv vas

*nešto odlazi kako bi se stvorilo bolje

U subotu, 23. prosinca na isti taj stupanj dolazi i retrogradni Merkur. Odvija se razgovor, stiže poruka i informacija zbog koje nešto odlučujemoraskinuti, radikalno promijeniti i ne dopustiti da stvari krenu dalje na isti način. Obratite pažnju na misli koje se javljaju, u kojem smjeru razmišljate i je li to konstruktivno ili destruktivno. Činite li nešto što vama ili drugima može naštetiti. Riječi sada imaju nevjerojatnu moć i ako ih upotrebljavamo savjesno i odgovorno u prilici smo učiniti dobro za sebe i druge. U protivnom pojavljuje se sabotaža, manipulacija, borba za moć i kontrolu. Moguće je da se ovim aspektom otkrije nešto što je bilo dugo skriveno.

Photo by Elina Sazonova