Po čemu je poseban ovaj svibanj?

Svibanj će obilovati zanimljivim astrološkim utjecajima…

Vladavina Bika

Dominacija ovog astrološkog znaka usmjerava fokus na financijska i imovinska pitanja. Omogućuje nam da na tom području nešto unaprijedimo, pokrenemo ili riješimo. Ovo je i doba u godini kada je dobro osvrnuti se na dosadašnja postignuća i sve ono što ste dosad ostvarili, te ucrtati u svoju mapu života nove ciljeve. Produktivnost je naglašena. Fokus je na ostvarenju i materijalizaciji.Okolnosti će nam pokazati kako i koliko vrednujemo sami sebe. Vjerujemo li u sebe? Koliko cijenimo svoje kvalitete? Imamo priliku i osnažiti se kroz nove načine ponašanja te pronaći svoje mjesto sigurnosti.

Venera u Biku i Mars u Ovnu

Oba planeta nalaze se u sjedištu. Njihova snaga i kvaliteta doći će do punog izražaja. Svibanj bi mogao donijeti poboljšanje materijalnih, ali i ljubavnih prilika. Osjetit ćemo se osnaženo da krenemo prema onome što nam je bitno. Venera želi ispuniti svoje emotivne i materijalne potrebe, a odlučan Mars u Ovnu ju pokreće na aktivnost.

Na zadnjim stupnjevima

Neptun će se smjestiti na zadnjem stupnju Riba i boraviti tu do početka rujna. Nešto završavamo, privodimo kraju. Uskoro slijedi tekst o tom utjecaju. Jupiter kao suvladar Riba također će boraviti na zadnjem stupnju Bika od 21. do 25. svibnja što je još jedan pokazatelj završetka ciklusa. Svođenje računa i otpuštanje svega što nije smisleno za nas dalje. Bitni utjecaji za sve nas, ovisno o tome gdje se odvijaju u našem osobnom horoskopu, a osobito za Ribe, Strijelce i Bikove.

Jupiter/Neptun

Oko 23. svibnja Jupiter će ući u pozitivan aspekt s Neptunom i omogućiti nam jedno ostvarenje. Doživljavamo jedan uvid, prosvjetljenje koji nam pokazuje put za dalje. Budi se vjera, nada, idealizam. Prilika i mogućnost koja se ne propušta.

Jupiter u Blizancima

Jupiter mijenja znak i 25. svibnja prelazi u znak Blizanaca u kojem će ostati do 9. lipnja 2025.-e. Ovaj Jupiter potiče nas na učenje, kupovinu novog auta, računala, mobitela. Promjene dolaze kroz odnos s bliskim rođacima. Komunikacija postaje važno mjesto, pa učite na koji način najbolje izraziti sebe i prezentirati svoje ideje. Uskoro slijedi poduži tekst na temu ovog tranzita.

 

Photo by Anna Meshkov on Unsplash