Tamo gdje je sve po mom (16. i 17.12.)

Photo by Leon Contreras on Unsplash

Bit će ovo intenzivan vikend. Čak 5 planeta nagurat će se u području Strijelca (uz Mjesec tu su retrogradni Merkur, Venera, Sunce i Saturn), što znači da će kretanje, aktivnost, potraga za novim iskustvima i doživljajima biti imperativ.

Uz sve to Saturn se priprema za ulazak u znak Jarca, a njegov boravak na posljednjem stupnju Strijelca može biti zahtjevan za one koji se nalaze na nekoj prekretnici, koji moraju nešto okončati, napustiti ili se osloboditi duhova prošlosti i pritisaka kojima su duže vrijeme izloženi.

Sunce će biti u pozitivnom aspektu s Uranom što omogućuje novi pristup starim problemima. Nekakvo olakšanje je na pomolu, nova nada, novo rješenje, iskustvo koje pruža priliku za izlaz iz labirinta teškoća. Kako biste što bolje ‘okusili’ snagu ovog aspekta, izađite iz rutine, idite tamo gdje nikad prije niste bili, učinite nešto što nikad prije niste. Povežite se s ljudima koji će svojim iskustvom i znanjem proširiti vaše obzore.

Bliski susret Mjeseca s Merkurom i Venerom poziva na izražavanje osjećaja, na otvaranje prema novom i nepoznatom. Ovo je i vikend istine, pa ako čujete nešto čega niste bili svjesni, bez obzira na to koliko bolno može biti, značajno je za ono što će nakon toga uslijediti.

Očekuje nas jako mnogo druženja, susreta, poziva, bit će ovo vikend u kojem ne možemo i ne smijemo mirovati.

Budući da će većina planeta u Strijelcu biti u izazovnom doticaju s Neptunom, lako je moguće da vas opsjednu i nerealna očekivanja, lažna nada, da vas dopadne osoba koja će vam ispričati lijepu priču, a koja neće imati mnogo veze sa stvarnošću. Nekad takvi aspekti mogu donijeti i osjećaj krivnje, nepotrebno odricanje, ali i potrebu da se igramo spasitelja, odnosno da pomažemo ljudima u nevolji koji ne trebaju našu pomoć jer nisu spremni za promjenu.

Nedjelja je dan uoči posljednjeg Mlađaka u ovoj godini koji će se dogoditi u ponedjeljak u znaku Strijelca. Ako ste od onih koji rade popis ciljeva za iduću godinu, dobro je prihvatiti se posla. Ukoliko vas to ne zanima, probajte razmisliti barem o jednom uvjerenju, temi, odnosu, osobi, događaju u svom životu prema kojem bi bilo dobro zauzeti drugačiji pristup jer po starom više ne ide.

I na kraju dani vikenda zbog tog jakog energetskog naboja bit će značajni za sve znakove, no najviše intenzivnih iskustava mogu doživjeti Strijelci, Ovnovi rođeni od 13. do 17. travnja, Škorpioni rođeni od 27. do 30. listopada koji će biti iznimno strastveni zbog utjecaja Marsa, te Škorpioni rođeni od 6. do 9. studenog čije živote obogaćuje Jupiter.