Pomrčina Mjeseca u Škorpionu – magija dubinske transformacije

U petak, 5. svibnja u 17 sati i 22 minute očekuje nas pomrčina Mjeseca na 14 58′ Škorpiona. Ovo je posljednja pomrčina na relaciji Bik/Škorpion koje su započele u studenom 2021. godine. S njom ćemo zaokružiti jedan ciklus promjena koji nas je pratio unatrag godinu i pol i imat će vrlo snažan pečat transformacije.

Nešto može ‘umrijeti’, temeljito se promijeniti.

Krećemo na putovanje u srž stvari. Dublje nego što očekujemo. Proces će biti intenzivan, no za one koji se odvažne na osobnu promjenu, donosi i velike blagoslove.

Imamo priliku ostaviti staru verziju sebe koja nam  otežava život. Onaj dio sebe kojim sabotiramo sami sebe.

Možemo kriviti druge, možemo biti zabrinuti, ljuti na trenutne okolnosti, no problem nije izvana, već unutar nas.

Povežite se sa sobom, svojim tijelom, osjetite tu prisutnost koja vam omogućuje da bolje shvatite i vidite što dalje trebate čini.

Što vidite, osjetite, čujete kada zatvorite oči, smirite um i pogledate dublje u sebe?

Podsvijest progovara.

Što vam prvo dolazi?

Tu je trag transformacije koja je pred vama.

Svi imamo barem jednu toksičnu emociju koju vučemo kroz život i zbog koje češće upadamo u nevolje. Nekad je riječ o krivnji, o ljutnji, što god da prepoznate kao svoje, osvijestite i dopustite da ode. Transformirajte taj dio sebe na način da ga ozdravite, da više ne dopuštate unutarnjim demonima da vode igru. Igru zbog koje se vučemo kroz život, umjesto da ga živimo.

Moćni smo. Sami kreiramo prepreke na putu, probleme u koje upadamo. No, isto tako imamo moć iscijeliti sebe od samih sebe. Prevazići one dijelove vlastitog sebstva zbog kojih smo bolesni, nesretni u ljubavi, zbog kojih imamo probleme na poslu ili u drugim područjima života. Možemo,  i moguće je. Za početak, neophodno je vidjeti, prepoznati, prihvatiti i transformirati.

Pluton, planetarni vladar ove pomrčine, 1. je svibnja krenuo retrogradno s početnog stupnja Vodenjaka. Nešto ključa ispod površine i spremno je izaći na svjetlo dana. Teme vezane uz kontrolu, moć, opsesije, manupulacije, uz ono što je samo naizgled u sjeni, bit će važno u idućih šest mjeseci. Sada gledamo našim strahovima, krivnju, ljutnji, nemoći u oči. Vidimo ih i možemo ih prevladati. Samo ako tako odlučimo. Možemo osnažiti sebe, a time i promijeniti one aspekte života s kojima nismo zadovoljni.

Blizina Sunca i Urana pokazuje nam novi put. Put slobode i oslobođenja.

Otpuštamo staro, stvaramo novo.

Krenite na put promjene s jasnom namjerom što želite biti u budućnosti.

Sretno!

 

Image by Anja from Pixabay