Pomrčina Mjeseca u Vagi – moje (na)vezanosti

Prva pomrčina ove godine odvija se 25. ožujka oko 7 sati i 12 minuta na 5′ Vage. Prisutan je jak emocionalni naboj, intenzitet, pa i događaji koje možemo osjećati već ovih dana. Nešto se komeša ispod površine. Osjećamo neku potrebu, nešto želimo pokrenuti, promijeniti.

Svaka pomrčina u sebi nosi sjeme završetka, te prilike za novi početak. Nešto je treba vidjeti, shvatiti, ako nije dobro promijeniti, prihvatiti, unaprijediti ili ako ne ide, zatvoriti vrata iza te priče i krenuti dalje.

Budete li taktizirali ili sklapali kompromise sa sobom ili drugima, a zbog kojih vi nestajete, zbog kojih vaše potrebe nisu vidljive, to vodi u još veći problem.

Pomrčina u Vagi usmjerava nas na odnose, način na koji se povezujemo s drugima. Očekujmo čistku. Više jasnoće gdje smo mi u odnosu na druge, koliko držimo do sebe u odnosima, na što pristajemo, a ne bismo trebali. Toksični i ovisnički odnosi teško mogu preživjeti pod naletom ove pomrčine. Ide saznanje koje vam ne dopušta da ostajete na istom mjestu na isti način.

Vidjet ćete, naučiti, shvatiti kako postaviti granice ako u tome niste vješti.

Imate priliku doći do novih spoznaja o odnosu u kojem se nalazite, možda i bolje vidjeti svog partnera.

Neki bi mogli donijeti odluku o prekidu odnosa koji je već duže vrijeme izvor tuge, nemira i nestabilnosti.

Samci bi mogli poželjeti odnos, pokrenuti se u tom smjeru. Učiniti neke korake koji su nužni kako bi se to ostvarilo.

Pogledajte u svoje potrebe. Jesu li one namirene kroz odnos? Imate li hrabrosti tražiti, izgovoriti, upoznati drugu stranu s onime što vam je bitno, s onim što iskreno mislite i osjećate? Dajete li više nego što dobivate? Tražite li stalnu potvrdu od drugih da ste dobri, da vrijedite? Tu nema napretka.

Pogledajte u svoje strahove, u svoja prošla iskustva, možda je tamo trag zašto nešto nije, ne može, zašto se ponavljaju isti ili slični doživljaji. Izađite iz kruga koji se neprestano vrti i ništa se ne mijenja.

Vidi, pokazuje se! Shvati, osvijesti, promijeni… Preuzmi svoj dio odgovornosti.

To je svrha pomrčina!

Posljednja pomrčina u znaku Vage bila je 14. listopada prošle godine. Moguće je da neka iskustva koja smo proživjeli otada do danas, dožive svoju kulminaciju s ovom pomrčinom.

Izvjesno je da razdoblje između dvije pomrčine, dakle ove koja se odvija 25. ožujka i one koja slijedi 8. travnja bude značajno po događanjima koja mijenjaju i nas i našu stvarnost.

Iako ova pomrčina u znaku Vage simbolizira promjene na polju odnosa, važno je vidjeti i u kojem području vašeg osobnog horoskopa se odvija kako biste imali više informacija o tome koja će biti vaša osobna tema.