Pomrčina Sunca u Ovnu – budi sam sebi bitan

Prije nego što Sunce prijeđe u znak Bika, susrest će se s Mjesecom na posljednjem stupnju Ovna, pa nas 20. travnja u 5 sati i 17 minuta očekuje pomrčina Sunca. Osim što je specifična jer se odvija na posljednjem, karmičkom stupnju, posebna je i po tome jer je po svojoj naravi hibridna. Prelazit će iz prstenastne (anularne) u potpunu i natrag u prstenastu.

Očito je da je pred nama jedna posebna vrsta energetskog naboja, ona duboko transformirajuća, koja će ostaviti traga u našim životima, najavljujući tranziciju.

Nešto ostavljamo iza sebe, završavamo nešto na čemu smo duže radili, no moguće je i da nas iznenade neke neočekivane prilike koje nas pomiču sa starih mjesta na kojima više ne možemo rasti i razvijati. Odlazimo s mjesta gdje život polako nalikuje na močvaru.

Ne trebamo biti žrtve naučene bespomoćnosti. Sada smo u prilici preuzeti inicijativu, ući u ulogu lidera, vidjeti, osvijestiti, skupiti hrabrosti, odlučiti i krenuti. Pred nama je novi put. Završavamo s jednim poslom, pripremamo se za novi. Izlazimo iz jednog odnosa, a u pripremi je stvaranje prostora za novi odnos. Što god to bilo za vas i za vaš život… Možda će vam biti lakše shvatiti djelovanje ove promrčine ako zavirite u svoj osobni horoskop i otkrijete u kojoj se astrološkoj kući ona odvija.

Ovo je prva u nizu pomrčina koja će su u idućih više od godinu dana odvijati na relaciji Ovan/Vaga i donijeti niz osobnih promjena, ali i promjena koje će zahvatiti naše odnose.

Ova pred nama jasno nas suočava s vlastitim potrebama. Gdje odustajemo od sebe i zašto? Što možemo promijeniti kako bismo osnažili sebe, a time ostvarili i bolju kvalitetu života? Tu je i pitanje identiteta i svih onih uloga koje obnašamo u svakodnevnom životu, a koje nas nerijetko udaljuju od našeg centra, od onog što mi uistinu jesmo.

Prolazimo kroz neke prepreke i ponovno izlazimo na svjetlo. Možda odmah ne vidimo kojim smjerom dalje krenuti, no do ljeta će se pokazati prvi dio puta. Neke će se okolnosti malo uzburkati kako bismo preispitali stvari i mogli donijeti odluku.

Kako biste upotrijebili ovu snažnu energiju, postavite namjeru. Što želite ostvariti? Što želite promijeniti, a bitno je za vas.

I nemojte biti nestrpljivi. Sve dolazi u svoje vrijeme. Nekad je potrebno malo pričekati da se okolnosti poslože.

Posljednji put smo prošli kroz ovaj ciklus pomrčina od jeseni 2013.-e do jeseni 2015.-e. Neke teme koje su vam u tom razdoblju bile bitne i aktualne, sada se na neki način ponavljaju. Možda samo u drugom obliku i na drukčiji način.

 

Fotografija: vitalii-khodzinskyi-unsplash