Ponedjeljak, 19.2. – biti prvi, pobijediti…

Trenutačno senzibilnoj i ranjivoj dominaciji Riba, danas se suprotstavlja Mjesec u Ovnu koji zajedno s Marsom u Strijelcu podižu razinu energije i uručuju nam poziv na akciju i kretanje.

S Mjesecom u Ovnu usmjereniji smo na sebe i ispunjenje vlastitih potreba. No pritom možemo naići na neke prepreke i ograničenja koji nas navode na destruktivno ponašanje. Možda će nam bliske osobe pokušati nametnuti svoje stavove i tražiti od nas da postupimo po njihovom. Skloniji smo ići protiv sebe, previše dramatizirati, preuveličati probleme koji se mogu jednostavno riješiti. Reagiramo nagonski, zbog straha ulazimo u konflikt, a osjećajni intenzitet otežava racionalno promišljanje. Malo je toga racionalno u narednom periodu. Jedino nas Saturn i Pluton prizemljuju. Puno planeta u Ribama osnažuje zanos i svijet ideala, Mars u Strijelcu je također idealist i pustolov, a današnji Mjesec u Ovnu želi biti prvi, natjecati, se predvoditi i naravno pobijediti.

Odnosi sa ženskim osobama, osobito majkom mogu biti nešto teži i iscrpljujući.

Ovaj dan donosi zanimljiva iskustva Ovnovima, Strijelcima i Lavovima. Ribama je inače uzbudljiv period, pa se one mogu nadati uzbudljivim ljubavnim i pozitivnim poslovnim iskustvima.