Ponedjeljak (25.11.) – od unutarnje promjene do ostvarenja

Velik broj planeta postavio se u slijedu, od Škorpiona do Strijelca. Tri planeta u Škorpionu (Merkur, Mars i Mjesec), tri planeta u Strijelcu (Sunce, Venera, Jupiter), te Saturn i Pluton u Jarcu.

Škorpionski pečat traži raščišćavanje, pogled ispod površine, suočavanje s vlastitim strahovima, kao i upoznavanje vlastite moći. Što trebate pustiti i otpustiti? Što trebate bolje shvatiti da biste znali kuda i kako dalje? Ovo su energije strasti, kontrole, posesivnosti, ali i dubinske transformacije svega što treba biti upoznato, riješeno, ili otpušteno.

Mars u Škorpionu i Uran u Biku trenutno ratuju. Nešto je izvan kontrole. Možda smo proteklih dana nešto prekinuli ili naglo reagirati i slijedom toga izgubili nešto što nismo bili spremni pustiti iz svog života. Iznenađenja i neočekivani događaji donose nam nove spoznaje.

Naglašeni Strijelac širi obzore, pokazuje nam kakvu budućnost možemo živjeti kada napustimo stara mjesta. Imamo više optimizma, ali i avanturizma upustiti se u nešto novo, neistraženo, ali dovoljno uzbudljivo i primamljivo.

I na kraju stameni, uporni, Saturn i Jarac pozivaju na utemeljenje novih ideja i planova, onoga što će za nas imati dugoročnu vrijednost.

Planetarni slijed nam poručuje – prvo pročisti i očisti svoj prostor, pusti kontrolu, problem iščupaj s korijenom (Škorpion). Potom pogledaj svoj život iz nove perspektive, pogledaj put pred sobom, koja ideja te zaokuplja u posljednje vrijeme (Strijelac) i na kraju Saturn i Pluton pitaju što ti treba da bi bio zadovoljan, koje su tvoje vrijednosti? Disciplina, upornost i ambicija vode te prema cilju.

 

Photo by Mathieu Stern on Unsplash