Ponedjeljak (25.3.) – saznanja otvaraju oči

Sunce se već kreće znakom Ovna, potiče nas na buđenje, planiranje novih aktivnosti. Sve topliji dani aktiviraju potrebu izlaska iz vlastite sjene, postajemo strastveniji i energičniji u ispunjenju želja.

U čemu možete, želite pobijediti?

Biti prvi?

Što vas aktivira na djelovanje i čini ispunjenima?

Danas se opet sreću Merkur i Neptun, aspekt kojeg smo već imali prilike doživjeti oko 19. veljače, sada opet, a kad Merkur izađe iz svoje retrogradne faze, isti taj aspekt ponovit će se po treći put 3. i 4. travnja. Pisala sam već o njemu – maštovit je, kreativan, inspirativan. Brinemo o slabijima. Upućujemo nježne riječi, šaljemo romantične poruke, sanjarimo, uživamo u glazbi, nježnosti najbližih. Kako sve ima svoje lice i naličje i ovaj aspekt može biti nezgodan, osobito ako smo skloniji okretati glavu od problema, bježati od stvarnosti, vjerovati u ono što možda nije moguće. Iluzija, laži i zavaravanje mogu nas navesti na krivi put. Da ne govorim o osjećaju krivnje, kada sami sebe optužimo za nešto za što ne možemo biti odgovorni jer u trenutku kada smo to nešto učinili, nismo imali sve potrebne informacije, nismo znali. Ne možemo biti odgovorni za nešto što nismo znali.

Danas se na istom stupnju Vodenjaka sreću Venera i Lilith. Lilith je točka u horoskopu koja pokazuje izvor naše kreativnosti, stvaralačku snagu, ali i sklonost destruktivnim porivima. Lilith nekad donosi osjećaj boli, napuštenosti, ali isto tako i osnažuje seksualnu energiju, potrebu da budemo slobodni i činimo ono što želimo. Ovaj astrološki spoj sigurno donosi neku vrstu oslobođenja, priliku da nakon neke zahtjevnije ili bolnije epizode, okrenemo novog poglavlje u ljubavnom životu. Definitivno može i ojačati potrebu za nekim uzbudljivim seksualnim iskustvom. Posrijedi je mala ljubavna revolucija. Trganje okova koji guše. Neko novo shvaćanje koje je vezano uz onog/onu koju volite.

Mjesec je na prvim stupnjevima Strijelca, hrli prema nekom novom iskustvu koje će ga emocionalno obogatiti, proširiti mu horizonte. Planirate li ili odlazite na neko putovanje, danas je taj dan!

Sretno!

Photo by Mickael Gresset on Unsplash