Ponedjeljak, 5.3. – pričaj mi o ljubavi

Spoj Merkura i Venere u Ribama motiviraju nas na male noćne razgovore udvoje i dijeljenje poruka iz srca. Riječi nas mogu vinuti u visine, ali i baciti u blato.

Pričaj mi o ljubavi…

Reci mi što želiš…

Zavedi me riječima…

U neposrednoj blizini nalazi se Kiron koji upire prstom na neiscijeljene rane iz prošlosti, na ljubavne gubitke i razočaranja. Riječi koje dolaze do nas mogu nas izliječiti, ali i povrijediti. Prvo moramo shvatiti istinu da bismo mogli izaći iz priče bez budućnosti, a to ponekad može biti bolno, osobito ako su postojala određena očekivanja i nadanja.

Ova trostruka kombinacija između Merkura, Venere i Kirona nije tako česta, zato je i bitna. A odvija se u znaku Riba čije je područje dosta maglovito, neizvjesno i nejasno, pa je nužno postaviti pitanja i zatražiti odgovore kako bismo znali na čemu smo. Bijegom od onoga što jest vrlo vjerojatno produžujemo vijek trajanja očekivanjima koji možda nisu realna i ostvariva. Kiron će nam dati naslutiti kako nešto nije kako mislimo da jest, a riječ je o ljubavi, o osobi koju smo donedavno voljeli, o nečemu što je ostalo iza nas, ali još uvijek nismo spremni pustiti.

Riječi koje ćemo čuti danas, ali i idućih dana tijekom ovog mjeseca (Merkur i Venera kretat će se zajedno i sličnim tempom), mogu promijeniti našu stvarnost. Možemo se naći u društvu osoba s kojima ćemo podijeliti iste interese i ideje. Možemo pomoći jedni drugima, pokazati svoje slabosti, podijeliti svoje misli i osjećaje, shvatiti da svi prolazimo kroz slična iskustva, a to nam usađuje osjećaj da nismo sami, da smo prihvaćeni, shvaćeni, da boli i razočaranja koja proživljavamo mi, proživljavaju ili su doživjeli i drugi oko nas. Sada se zbližavamo s onima koji nas razumiju i ne osuđuju. Koji nas prihvaćaju takvima kakvi jesmo. Nikad nismo sami, koliko god nam se ponekad tako činilo…