Prvi dan ljeta otkriva ljeto pred nama

Ako vrijedi ona izreka da se po jutru poznaje dan, onda se po prvom danu ljeta može upoznati ovo najtoplije godišnje doba.

Što se događa?

Sunce se oprašta sa znakom Blizanca i ulazi u područje Raka. Privatni život i planovi vezani uz obitelj, dom, djecu i drage ljude imaju prioritet nad ostalim poljima života.

Mjesec je Vagi, vjerojatno će ovo ljeto obilovati nekim novim poznanstvima i ljubavnim interesima, no pitanje je hoće li to biti dugog vijeka.

Naime Venera u vrućem Lavu stoji nasuprot Marsa u Vodenjaku. Ovaj aspekt nije pozitivan i skladan, više nalikuje slici na kojoj žena (Venera) stoji na jednoj strani mosta, a muškarac (Mars) na drugoj. Nisu u najboljim odnosima i pitanje je tko će prvi popustiti i hoće li pronaći kompromis.

U dugim vezama i brakovima nužno je osvježiti strast u postelji, a siromašan seksualni život može dovesti do povećanog broja nevjera.

Ovo je i aspekt strasti koja ne pita za vrijeme, okolnosti i posljedice. Želje su jake. Moram to imati, ne mogu čekati, nešto me vuče tamo iako znam da to nije pametno…

Odnosi koji započnu ovo ljeto proći će kroz duži put usklađivanja, a samo tamo gdje postoji obostrani interes za prevladavanjem izazova i razlika, uspjeh je vjerojatan. U protivnom, sve će se svesti na flertove, zakulisne igrice, seks, nadmudrivanje. Ego vodi igru.

Lijepi aspekt Merkura i Neptuna povoljan je za pisanje, čitanje, komunikaciju i umjetničko stvaranje. Intuicija i maštanje bit će naglašeni. Provedite ovo ljeto uz interese i aktivnosti koji vam pune dušu. Uživajući u onome što volite raditi, lakše možete privući i povoljne okolnosti u svoj život, ali i jednostavnije prevladati probleme koji vas po putu pronađu.

I u ljeto ulazimo s četiri retrogradna planeta (Jupiter, Saturn, Neptun, Pluton), a 26.6. će im se pridružiti i Mars. Vjerojatno ste već mogli svjedočiti da vam neke stvari idu sporije, nešto zaboravljate, neki predmeti se kvare, umorniji ste…

Ne živcirajte se. Samo polako i ne dajte da vam ovo ljeto promakne bez uživanja i odmora.

 

Photo Julijana Oremović