Pun Mjesec u Strijelcu (9.6.)

U petak u 14 sati i 10 minuta dogodit će se pun Mjesec u znaku Strijelca. Već dan uoči tog fenomena pojavit će se uznemirenost, osjećaji su izvan kontrole, a moguće su i nezgode u prometu, na putovanju i u komunikaciji.

Mjesec u astrologiji vjerno oslikava naše potrebe, način na koji izražavamo svoje osjećaje, našu podsvijest. Redovito se u vrijeme punog Mjeseca javljaju neke nove želje, a jačanje potreba potiče nas na aktivnost i djelovanje. Nešto moramo imati, dobiti, riješiti. Osjećaji su egzaltirani, mnogo toga doživljavamo osobno, iako ne mora nužno imati veze s nama.

Pun Mjesec u znaku Strijelca traži nove obzore i prostranstva unutar našeg uma, potiče nas na učenje i istraživanje. Borimo se za istinu, otkrivamo je, shvaćamo ono što jest. Nemoguće je nešto sakriti, slagati, sve što je potisnuto ili skriveno izlazi na površinu. I koliko god to teško bilo, dugoročno donosi veliko olakšanje.

Pronađite nove ciljeve koje želite ostvariti jer time ostvarujete i sebe. Ovaj Mjesec nužno traži promjenu koja počinje iz bliskog okruženja, a pritom utječe i na promjenu štetnih uvjerenja i načina razmišljanja.

Mjesec će se ‘napuniti’ u neposrednoj blizini velikog učitelja Saturna u znaku Strijelca. Sada moramo nešto shvatiti ili naučiti, usvojiti novu lekciju. Javlja se melankolija, strah, oprez, trudimo se kontrolirati i potisnuti osjećaje. Jedno iskustvo iz prošlosti ponovno izlazi na svjetlo dana. Rješavamo zapetljane osjećajne čvorove kako bi imali snage preuzeti odgovornost za svoja (ne)djela i pokazati se kao zrele i odrasle osobe.

Autoriteti, roditelji, prošlost, bivša ljubav, rođaci, samo su neke osobe koje bi mogle sudjelovati u osobnoj promjeni.

Samodisciplina i emocionalna zrelost pomoći će u prevladavanju osjećaja krivnje koju ‘vučete’ iz nekih prošlih iskustava. Otvorite li se prema onima koje volite i pokažete li svoju ranjivost, sigurno je da ćete uspjeti riješiti probleme u koje ste upali.

Pun Mjesec imat će podršku Jupitera u znaku Vage koji na isti dan kreće direktno, što znači da ćemo ići prema naprijed unatoč kočnicama i oprezu koji proizlaze iz bliskog kontakta Mjeseca i Saturna. Jupiter u Vagi simbolizira odnose s drugima, brak, ljubavne veze. Drugi postaju naše zrcalo. Ono što nas kod drugih smeta i živcira, postoji i u nama, a kako se nismo s tim spremni suočiti, pristižu vanjski izazovi koji nas na to primoravaju.

Mogli biste donijeti i neke odluke vezane uz jednu osobu koja vam puno znači. Mijenjaju se odnosi snaga u intimnim odnosima, nemoguće je zadržati status quo. Ono što je bilo na čekanju, sada se pokreće s mjesta.

Sve je izglednije kako ne postoji niti jedan put, osim onog koji vodi prema naprijed, put prema osobnom rastu i razvoju. A da bismo mogli njime koračati i kreirati nove životne uspjehe, moramo odbaciti terete prošlosti koji nas poput sidra vuku u mračne dubine.

Ovaj pun Mjesec imat će osobit značaj za rođene u znaku Strijelca, Blizanca, Djevice i Riba, kao i za one koji imaju podznak u nekom od navedenih znakova