Pun Mjesec u Blizancima – riječi otkrivaju. Želimo li čuti?

U nedjelju, 19. prosinca u 5 sati i 36 minuta dočekat ćemo posljednji puni Mjesec u godini na izmaku. Odvijat će se na 27′ Blizanca, a aspekti koji će ga pratiti govore da je pred nama novi evolucijski ciklus koji počinje unutar nas, a potom će se manifestirati i prema van.

Potrebno je reći, izgovoriti ono što mislimo i osjećamo. Neki razgovori koje ćemo voditi ili informacije koje ćemo primiti u naredna tri tjedna mogu i zaboljeti, dotaknuti neka ranjiva mjesta unutar nas, ali isto tako u sebi nose ogromnu snagu iscjeljenja.

Nije uvijek istina ono što mi mislimo da jest, već ono što se otkriva kada umirimo um i izađemo iz začaranog kruga vlastitih misli. Zato u narednim tjednima pokušajte učiti kako promatrati ono što vam se događa izvan prostora beskonačnih analiza, prosudbi i očajničkog traženja odgovora na pitanja. Učite kako biti svjesni promatrač, bez intervencija koje dolaze iz košnice uma.

Sigurno je da ćemo nešto čuti, voditi važan razgovor, možda i otvoriti neke osjetljive teme. No neophodno je kako bismo u budućnosti ostvarili svoje potrebe.

Venera u Jarcu će samo nekoliko sati iza Uštapa krenuti unatrag i to u blizini Plutona, pa će podsvijest imati veliku ulogu u našim ljubavnim izborima, kao i u ponašanju. Što biramo u ljubavi? Koje odluke donosimo? Čega se bojimo? Koliko smo spremni otvoriti svoje srce i izložiti se ljubavi? Vjerujemo li da zaslužujemo biti voljeni? Ovo su samo neka pitanja koja će nas pratiti u danima koji su pred nama, ako ne i veći dio naredne godine koja je pod vladavinom Venere.

Saturn u Vodenjaku ulazi u izazovan aspekt s Uranom u Biku, po treći put ove godine. Prvi put su ‘okinuli’ u veljači, drugi put u lipnju, a sada nam ponovno uručuju pozivnicu za evoluciju koja će biti moguća jedino ako otpustimo staro, nesvrsishodno i neupotrebljivo. Dok god smo panično vezani uz ono što imamo, a to nam ne čini dobro, upadamo u nove nevolje. Vrijeme je za odluke koje vode prema napuštanju lošeg i stvaranju prostora za iskorak u nešto novo, unatoč strahu!

Usudimo li se, Jupiter će nam biti od pomoći. Otvaraju se nova vrata. Na nama je da primijetimo gdje idemo linijom manjeg otpora i ostajemo li tu ili se upuštamo u naizgled nepoznato i neistraženo, a toliko puno novih prilika za rast i pravi život.

I sada biramo – hoćemo li živjeti ili preživljavati?

Biramo li strah i ostajanje na poznatom mjestu ili se usuđujemo unatoč strahu upustiti u nešto novo?

Sve je na nama, uvijek se sve na nama.

I u nama.

Što birate?

“Intuitivni um je sveti dar, a racionalni um je vjerni sluga. Stvorili smo društvo koje cijeni slugu, a zaboravilo je dar.”

Albert Einstein