Pun Mjesec u Djevici – nova rješenja za stare probleme

pun mjesec astrologija

U subotu, 27. veljače u 9 sati i 17 minuta dogodit će se pun Mjesec u Djevici, jedan od onih u godini kada više no ikad imamo potrebu stvari dovesti u red, očistiti, organizirati, isplanirati.

Nasuprot tog analitičnog Mjeseca koji se nerado prepušta emocijama, stoji Sunce u Ribama u čijem se centru nalazi srce puno romantičnih osjećaja koje želi nekome dati. Prisutnost tog antagonizma između razuma i osjećaja, između praktičnog i maštovitog, sanjarskog, može nas dovesti u neke dileme. No ovaj put to mogu biti ‘slatke’ nedoumice.

Iza sebe polako ostavljamo astrološki napornu veljaču i sada je vrijeme da usmjerimo pozornost na sve ono što bi trebalo srediti, staviti na svoje mjesto kako bismo dobili jasniju sliku onoga što želimo u budućnosti. Pritom je bitno ujediniti um i srce. Pomiriti ta dva aspekta sebe i dopustiti si iskreno pogledati u sve ono što se odvija unutar nas.

Posvetite se svom zdravlju i izgledu. Odustanite od loših navika. Počnite vježbati, promijenite prehranu.

Odlučite da ćete bolje organizirati svoju radnu svakodnevicu kako bi vam ostalo više vremena za odmor. Naučite kvalitetnij upravljati svojim vremenom.

Razmislite i o tome koliko snažno kontrolirate tijek događaja i da li na taj način možda propuštate ono što je dobro za vas. Možda Svemir ima sretnije rješenje za vas, a vi ga ne vidite. Kontrola i perfekcionizam umanjuju stvaralačku energiju. Pronađite ravnotežu.

Zdravstveno pripazite na probavu, stopala, vene, želudac.

Ovo je vrijeme, sve do idućeg punog Mjeseca u ožujku unutar kojeg možemo bolje shvatiti nedavna iskustva, odmoriti se, resetirati i s više mira odlučiti što dalje.

Uran koji pozitivno podržava ovu priču bit će od pomoći da pomaknemo neke stvari prema naprijed, usmjerimo se prema budućnosti i prihvatimo sve ono neočekivano što nam dolazi u život.

U razdoblju smo novih prilika koje mogu biti oslobađajuće, kako u poslovnom, tako i u ljubavnom životu. Vladar ovog Mjeseca je Merkur koji blizak Jupiteru – nova poslovna prilika, susret i razgovor koji nas vodi u neku novu priču.

I uđite u ožujak s više povjerenja u sebe, u ideju da život radi za vaš boljitak. Imajte povjerenja da je baš sve onako kako treba biti i otpustite kontrolu. Dopustite si biti u stanju privremene neizvjesnosti dok se okolnosti ne preslože. Tada ćete dobiti pozivnicu za novi početak!

Photo by Ganapathy Kumar on Unsplash