Retrogradni Merkur u Biku – novac, imovina, osjećaj sigurnosti

Pred nama je razdoblje drugog retrogradnog kretanja Merkura u ovoj godini. Započinje 21. travnja na 15 36′ Bika i trajat će do 15. svibnja.

Retrogradni Merkur u ovom pragmatičnom znaku poziva nas da unesemo promjene u financijsko i imovinsko područje života. Ovo je vrijeme kada imamo priliku konsolidirati svoje resurse, bolje vidjeti kako raspolažemo novcem i kakva su nam uvjerenja po pitanju novca.

Teško zarađujem za život…

Novca nikad dovoljno…

Ne znam s novcem i nije mi bitan…

Ovo su samo neka od mogućih uvjerenja koja mogu unositi stalne izazove u to područje života. Zato je dobro preispitati, vidjeti, bolje isplanirati i otkloniti sve ono što vas ometa u stvaranju veće stabilnosti i izvjesnosti na egzistencijalnom planu. Promjena kreće od nas.

Ovaj Merkur je poučan i na neki način nas priprema i za ulazak Jupitera u znak Bika. Kako bismo bolje iskoristili Jupiterove dobrobiti, potrebno je otkloniti smetnje i prepreke, kako one vanjske, tako i unutarnje.

Novac nam vrlo često pokazuje i kako vrednujemo sami sebe. Koliko vjerujemo u sebe. Kako i u kojoj mjeri cijenimo sva znanja, iskustva i vještine koje smo stekli kroz godine…

Želimo li imati sređenu financijsku situaciju dobro je početi od sebe, od poštivanja samih sebe i svog unutarnjeg kapitala kojeg nam nitko ne može oduzeti, osim nas samih.

Imamo priliku osnažiti se, biti jači od svojih strahova i odvažiti se na neke životne, poslovne ili ljubavne promjene kojima možemo poboljšati kvalitetu svog života.

A Merkur sada usporava zbivanja kako bismo bolje vidjeli, shvatili i osvijestili. Zato se nemojte uznemiravati ako ne ide sve po planu i u onom vremenskom roku kojeg ste si zadali. Samo se uskladite s trenutnim zbivanjima.

Bik je simbol vlasništva, osjećaja sigurnosti i stvaranja onoga što nam tu sigurnost može donijeti. No iluzija je da se sigurnost krije samo u dobroj plaći i ušteđevini, sigurnost je nešto što se stvara unutar nas. Onaj osjećaj kada znamo da možemo pronaći bolji posao, bolji odnos, da znamo i možemo riješiti probleme koji su pred nama, unatoč preprekama.

Sada čistimo prostor na kojem ćemo graditi i stvarati nešto što će za nas imati dugoročnu vrijednost. Zato smireno pogledajte u sebe i svoj život. Prepoznajte prepreke, obrasce, ma sve ono što vas ometa da biste više vjerovali sebi i namjeri da u budućnosti možete imati više sigurnosti, više novca, više stabilnosti.

Neke od tema koje bi mogle postati bitne u ovom periodu su i hrana, imovina, kupoprodaja nekretnina, vlasništvo.

Ovaj ciklus unutar kojeg može doći i do nekih zastoja, odgoda, pa i kvarova koji nisu tu slučajno, okončat će se 1. lipnja kada Merkur napokon izađe iz sjene i pokrene razvoj i ostvarenje planova kojima težite.

Sretno!