Retrogradni Merkur u Blizancima – igra sjena i otkrivanje skrivenog

Svibanj je jedan od onih mjeseci u godini koji pokreće promjene nakon kojih ne može više po starom. Prvo je Jupiter prešao u znak Riba, potom je Saturn krenuo retrogradno, pomrčina Mjeseca u Strijelcu, a na red je došao i Merkur koji će 29. svibnja krenuti unatrag i vraćati se znakom Blizanaca sve do 22. lipnja.

Generalno govoreći, odvija se veliko čišćenje. Ono što je zakopano ispod površine izlazi na svjetlo dana. U prilici smo vidjeti stvari kakve one jesu, a ne kakvima želimo da budu. No to je proces i ništa ne ide preko noći. Zato svi koračamo u skladu s vlastitim mogućnostima i kapacitetima.

Poznato je da retrogradni Merkur vraća u prošlost, donosi usporavanje i to s razlogom – odvoji se da bi bolje vidio.

Vrati se unatrag i pogledaj ono što je bilo iz mirnije perspektive. Daj si vremena da se okolnosti odmotaju pred tobom.

Ne žuri sa zaključcima, prosudbama. Budi onaj koji promatra, bez da se uvlačiš u dramu.

Želite li nešto reći, tražite li odgovore, i za to će trebati vremena da sjednu na pravo mjesto. Sada se puno toga preslaguje. Treba vremena da kockice sjednu na svoje mjesto. Zato ne treba žuriti.

Na materijalnoj razini ovaj Merkur može donijeti nesporazume u komunikaciji, poteškoće u prometu, kvarove mobitela i prijevoznog sredstva, kao i malo unerediti sve one teme koje su vezane uz učenje, obrazovanje, odnose s rođacima. Nešto se kvari, nešto gubimo pa pronalazimo, nešto popravljamo.

Vraćamo se unatrag, razmišljamo o nedavnim iskustvima, nalazimo se s osobama koje nismo dugo vidjeli. Iz nekog razloga to može biti korisno.

Misli nam nisu najjasnije. Kao da lete u različitim smjerovima, sve do trenutka dok sve ne sjedne na svoje mjesto i doživimo onaj AHA trenutak.

Napravite malu inventuru svog života. Pokušajte vidjeti koji dijelovi vas ili vašeg života zahtijevaju samoobnovu i obnovu.

Riješite se viška predmeta, svega onoga što više ne koristite, a zauzima vam prostor.

Budite oprezniji prilikom slanja poruka, provjerite da li su došle na pravu adresu.

Budući da će se ovaj retrogradni Merkur spajati s Neptunom u izazovnom aspektu, vrijeme je da razgrnete zavjese iluzija. Lažne maske padaju. Tajne se otkrivaju. Manipulacije više ne bi trebale prolaziti.

Izvucite najbolje iz ovog utjecaja. Budite svjesni promatrač svog života i dopustite da vam iskustva pokažu istinu. Neka se um malo odmori.

Photo by Julijana Oremović