Retrogradni Merkur u Ovnu – što je to ostalo nedovršeno?

Na prvi dan travnja u kasnim večernjim satima Merkur započinje svoje retrogradno kretanje sa 27′ Ovna. Potrajat će do 25. travnja. Ključan datum bit će 14. svibanj kada će Merkur izaći iz sjene i stvari pokrenuti prema naprijed.

Mnogima omražen astrološki ciklus zbog odgoda, nezgoda u komunikaciji, kvarova, čestih naleta zbunjenosti, mentalne magle i kašnjenja, zapravo ima svoje brojne prednosti.

Ključno je biti strpljiv i usporiti. Ne ide nabrzaka, ne ide odmah i prema unaprijed utvrđenom planu. Pustite očekivanja, ne nabijajte si pritisak i uskladite svoju energiju s aktualnim zbivanjima. Uskladite se s pomalo čudnim kretanjem i percepcijom vremena.

Usporavanjem možemo bolje vidjeti, bolje shvatiti i obuhvatiti sve ono što nam promiče zbog ubrzanog načina života.

Retrogradno kretanje Merkura znakom Ovna omogućuje nam da promijenimo odnos sa sobom kroz promjenu načina razmišljanja o sebi. Ovo je potraga za svojim identitetom, otkrivanjem svog unutarnjeg Ja. Vodite dnevnik, razgovarajte sa sobom, razgovarajte s osobom koja će vas čuti.

Možemo jasnije vidjeti kako se predstavljamo drugima, što govorimo, kako komuniciramo svoje misli, ideje i osjećaje. Pravi je trenutak da izgovorite nešto o čemu dugo šutite, možda i da otkrijete što je to što nosite u sebi, a treba izaći van. Možda je riječ o nekoj ideji, novom poslovnom projektu, potrebi da se ponovno nađete s osobom s kojom ste prekinuli i zahladili odnos i porazgovarate o onome što vas je razdvojilo. Koja je vaša super moć? Što i kako možete iskomunicirati i da pritom date sebi pravo na postojanje? Neke stvari sada trebaju naći svoje pravo mjesto.

Ovaj nas Merkur može potaknuti da se vratimo nekim korisnim aktivnostima koje smo u prošlosti redovito prakticirali, ali smo ih s vremenom zapostavili. To ponovno vraćanje na staro može nas prisjetiti koliko dobrog nam je ta aktivnost, navika činila.

U komunikaciji budite strpljivi. Prvo saslušajte ono što vam drugi govore. Suzdržite se od potrebe da reagirate na svaku riječ. Ako vam ono što čujete stvara nemir i ljutnju, pribjegnite samoregulaciji. Pričekajte da nalet nemira prođe, potom izgovorite. Dajte si vremena koliko vam je potrebno.

Ova retrogradna faza Merkura bit će po mnogočemu specifična i bitnija od ostalih. Događa se između dvije pomrčine, a Merkur se susreće i s Kironom i Mjesečevim čvorovima u drugoj polovini mjeseca. Misli stvaraju strahove, riječi koje bole, tajne koje se otkrivaju. Eto prilike da se zaliječe stare rane i polako napravi zaokret u načinu na koji razmišljamo o sebi, ali i onome što nam se događa.

Tu je i susret Jupitera i Urana u Biku 21. travnja koji je izvor novih ideja, mogućnosti, a odvija se upravo unutar retrogradne faze Merkura.

U svakom slučaju bit će poučno, uzbudljivo i otkrivajuće na toliko mnogo razina. Pa ako se po putu i pojavi neki izazov ili problem, pogledajte ga s više strana. Moguće je da donosi i neku dobit za vas.

Sretno!

 

Photo by Priscilla Du Preez 🇨🇦 on Unsplash