Sade sati – kazna ili blagoslov?

Riječ je o sedam i pol godina. Vrijeme koje mnogi nazivaju tamnom noći duše. Karakterizira ga Saturnovo kretanje u odnosu na poziciju natalnog Mjeseca.

U Sade sate ulazimo kada Saturn prijeđe u znak koji prethodi znaku u kojem se nalazi naš natalni Mjesec. Primjerice ako vam je natalni Mjesec u Ovnu, u ovo razdoblje ušli ste u ožujku 2023.-e kada je Saturn ušao u znak Riba.

Ovo razdoblje nije nimalo jednostavno, ali je s druge strane i iznimno. U prilici smo potpuno promijeniti svoj život, odnos prema sebi, suočiti se s onim okolnostima u našem životu koje nisu stabilne i dobre za nas.

Ima nešto u onoj izreci, ako nećeš ti, život će.

I tako se nađemo u sedmogodišnjem ciklusu u kojem moramo pogledati sve one aspekte sebe i svog života koji nisu funkcionalni i krenuti u rješavanje.

I koliko god je teško, s druge strane imamo jedinstvenu priliku ostvariti mnogo toga za što prije nismo uopće znali koliko je to bitno za nas, te izaći iz ovog razdoblja snažniji no ikad.

Često se suočavamo s financijskim problemima. Napuštamo dosadašnji posao. Pronalazimo ono što je bolje za nas. Moguće je da kroz taj zahtjevan put pronađemo posao koji ima više svrhe za nas.

Primorani smo pogledati i u svoju obiteljsku situaciju, odnos s roditeljima. Unutar ovog ciklusa može se dogoditi bolest ili gubitak starijeg člana obitelji. I kroz ta iskustva u prilici smo bolje vidjeti sve ono što smo dobili u obiteljsko naslijeđe, preuzeti odgovornost za svoj život, prestati kriviti roditelje za ono što nemamo ili nam nisu dali. Suočavanje nije ugodno, ali je potrebno jer nam omogućuje da rješavanjem tih obiteljskih problema, poboljšamo kvalitetu vlastitog života.

Ovo je i vrijeme kada intenzivno preispitujemo svoje odnose. Veze koje nisu dobre često dožive svoj kraj. Moguć je ulazak u brak, ostvarenje roditeljske uloge, rješavanje stambenog pitanja. U život nam može ući osoba koju ćemo doživjeti kao srodnu dušu, nekoga za koga ćemo imati osjećaj da je bitan, možda i ljubav koju dosad nismo imali prilike iskusiti zbog tog osjećaja jake povezanosti. Ovdje nije riječ o romantičnoj priči, već o lekciji. Taj odnos često bude zahtjevan i težak, no daje nam više nego što možemo zamisliti jer kroz to iskustvo zapravo učimo što je ljubav i što su uistinu zdravi odnosi. Takav odnos može nam rasvijetliti i odnos s jednim roditeljem koji nije dobar te nas potaknuti da iscijelimo bolna iskustva iz djetinjstva.

Mnogi u ovim godinama se počnu ozbiljnije baviti odnosom prema vlastitom tijelu zbog učestalih zdravstvenih smetnji.

Koja će biti vaša osnovna tema ovog razdoblja ovisi i o tome koje će astrološke kuće u vašem natalnom horoskopu obuhvatiti kretanje Saturna.

Sade sati imaju tri faze.

  1. faza – Saturn se kreće znakom koji prethodi znaku u kojem se nalazi naš natalni Mjesec. Traje otprilike dvije i pol godine. Tu već jasno možemo vidjeti s čime ćemo se baviti u vrijeme Sade sata. Dolaze prvi problemi koje trebamo shvatiti ozbiljno i početi ih pravodobno rješavati. Već osjećamo pad energije, moguće i prolazimo kroz financijske izazove. Dojam je da se moramo više truditi kako bismo ostvarili željeno. Malo toga ide lagano i jednostavno. U ovoj fazi mnogi počinju po prvi put ozbiljnije propitkivati svoj život, svrhu, misiju. Neki se okreću i duhovnosti u potrazi za smislom.
  2. faza – Saturn se kreće znakom u kojem je smješten natalni Mjesec i prelazi preko njega

Ovo je često najzahtjevnija faza jer smo pozvani na ozbiljan i naporan rad. Često nemamo dovoljno vremena za sebe. Stariji članovi obitelji trebaju našu pomoć. Mijenja se i naš odnos prema djeci, kao i naša roditeljska uloga. Nismo zadovoljni odnosom u kojem se nalazimo, možda dolazi i do ozbiljnijih problema u braku koje treba riješiti. Ulazak u novi odnos iskustvo koje nas priziva k sebi. Imamo manje energije i motivacije za poduzimanje novih stvari.

  1. faza – Saturn se kreće znakom koji slijedi nakon znaka u kojem se nalazi vaš natalni Mjesec

Razdoblje sređivanja nereda. Naziru se prva rješenja problema s kojima smo se suočavali u prethodnom periodu. Počinjemo nanovo slagati svoj život. Kao da se ponovno rađamo. Ako su prethodne dvije faze bile zahtjevne, jako je važno više pažnje posvetiti svom zdravlju.

Koje su osnovne pouke ovog ciklusa?

*sve dolazi prema zasluzi. Loše i negativna postupanja iz prošlosti vraćaju nam se poput bumeranga

*odrasti, preuzmi odgovornost za sebe i svoj život

*traži podršku

*povremeno se osami, češće odlazi u prirodu, pronađi unutarnji mir

*kreni na terapiju

*ozdravi, iscijeli svoj obiteljski sistem

*pusti iz svog života sve što nema vrijednost i što ti ne čini dobro

*ne očekuj da će se riješiti samo od sebe, djeluj

*suoči se sa svojim strahovima

Želite li saznati kada je bila ili kada vas očekuje faza Sade sata, na internetu možete pronaći tablicu i pronaći vrijeme svojih Sade sata.

Image by NoName_13 from Pixabay