Saturn kreće direktno – pomirenje s onim što je bilo

U subotu, 4.11. Saturn kreće prema naprijed s početnog stupnja Riba. Vrlo snažno mjesto, prostor s kojeg možemo početi kreirati nešto novo u svom životu. Dobivamo novu ili drugu priliku, osobito po pitanjima kojima smo se bavili od srpnja ove godine.

Potaknuti smo preispitati svoju odgovornost, ne samo prema drugima, u poslu koji radimo i unutar obitelji, već i prema samima sebi.

Koliko se pazimo? Koliko sami sebe podržavamo? Na koji način promatramo i tumačimo svoje postupke u prošlosti? Postavljamo li si previsoko ljestvicu i gušimo sebe prevelikim očekivanjima?  Možemo li si oprostiti na nekim propustima i pogreškama?

Odgovoran odnos prema sebi ključan je za daljnje ostvarenje ciljeva i želja. Što smo u većem miru sa sobom, to ćemo lakše doći do onoga što želimo.

Odgođeno ili zaustavljeno se pokreće.

Ono što smo shvatili ili naučili u prethodnom periodu sada možemo početi primjenjivati i ostvariti odgovarajuće rezultate.

Shvaćamo što za nas ima dugoročnu vrijednost.

Sve teme koje su vezane uz prošlost, strukturu, disciplinu, starije osobe, naše ambicije, odgovornost pokreću se s mjesta i mogu nam donijeti nešto bitno.

U prilici smo shvatiti dobrobiti povlačenja u mir i tišinu, dobrobiti introspekcije.

Sve je povezano. Naša prošlost utječe na naše sadašnje izbore, na život kakav sada živimo. I možemo to promijeniti. Odustati od loših navika, odabrati bolji put, drukčiji način. Što bi to za vas bilo?

Možemo sve promatrati i s aspekta karme, na način da smo trebali proći kroz neke izazovnije situacije kako bismo iz njih nešto naučili i ako jesmo, sada možemo lakše i jednostavnije do cilja.

I možda je poželjno da se još jednom okrenemo unatrag i pogledamo što smo proživjeli od srpnja do danas. Izvučemo pouku. Pronađemo mir s onim što je bilo. A potom postavimo novi cilj obogaćen jasnom namjerom i vjerom.

Što želite da vam Saturn u Ribama donese u naredne dvije i pol godine?

Image by Michael Heck from Pixabay