Saturn u Vodenjaku – živim svoju slobodu!

Planet Saturn, u astrologiji učitelj života i karme 17. prosinca prelazi u znak Vodenjaka u kojem će se zadržati sve do 7. ožujka 2023.-e.

Na početnom stupnju tog znaka bio je od 22. ožujka do 6. travnja ove godine i već tada je najavio ulazak u novo doba u kojem tražimo svoju slobodu i učimo kako se na nove načine udruživati i povezivati jedni s drugima.

On je reformator društva, potiče nas na usvajanje novih učenja čija je baza zajedništvo i shvaćanje da smo svi na neki način povezani.

Ono što daješ, to ti se i vraća.

Ono što jesi, tako i živiš.

Budi svoj, budi ono što jesi.

Vodenjak utjelovljuje arhetip buntovnika, reformatora, revolucionara, idealista, vizionara koji teži boljem i pravednijem društvu. Saturn pak traži i materijalizira trajne vrijednosti, teži strukturi i uči nas odgovornosti, s njim sazrijevamo i odrastamo, nekad i na teži način.

Saturn u Vodenjaku podučavat će nas shvaćanju da je sloboda nužna, ali i odgovornost koja ide s njom.

Na pomolu je tiha revolucija koja će se odvijati u svim strukturama društva, pa tako i u našim životima.

Nema više autoriteta izvan nas, mi smo lideri svog života. Vrijeme je da prestanemo drugima davati vlastitu moć, već ju osvijestiti u nama samima.

Ne možemo više odmahnuti rukom i gledati samo na sebe. Dolazi vrijeme u kojem je nužno da svojim znanjem, vještinama damo podršku drugima jer na taj način podržavamo i sebe.

Izazovna strana ove pozicije jest u tome što može donijeti nova socijalna ograničenja, osjećaj izoliranosti, udaljenosti od onih koji su nam najdraži. I upravo je u tome ‘kvaka’, kako pronaći način i ostati povezani, ne osuditi one koji razmišljaju drukčije, već pronaći svoje pleme – ljude koji su vaši, koji vas podržavaju i motiviraju da rastete i napredujete u svom životu.

Ovaj tranzit može donijeti značajne promjene na polju društvenih mreža, interneta, novih tehnologija, ali i na polju prijateljstva, udruga, stranaka i svih vrsta umrežavanja u ime ostvarenja istih ili sličnih ciljeva.

Saturn u Vodenjaku razotkrit će neke loše strane ili ograničenja u korištenju tehnologija i natjerati nas da zauzmemo zdravije stavove prema tom području.

Hoćemo li i dalje gledati u mobitel ili jedni druge u oči?

Naše društvo se mijenja, a to će neminovno utjecati i na naš život.

Ako se i pojave neka ograničenja u našem životu, ona istovremeno mogu biti i prilika za nešto novo. Možda trenutno ne možemo putovati, družiti se i okupljati u većem broju ljudi, ali možemo slobodno vrijeme iskoristiti za ostvarenje jednog sna o kojem dugo maštamo. Svi imamo svoje snove, samo je pitanje imamo li hrabrosti ostvariti ih.

Možemo li svoj život učiniti boljim mjestom za stanovanje?

Možemo li svijet učiniti boljim mjestom za život?

Budimo otvoreni prema promjenama koje dolaze. Preuzmimo odgovornost za svoj život. Ostvarujte svoje želje i ambicije kojima doprinosite i društvu.

Posljednji put Saturn je boravio u znaku Vodenjaka od veljače 1991. do svibnja 1993. Pokušajte se prisjetiti što se tada događalo u vašem životu i koje su teme bile značajne za vas…

Njegov će utjecaj biti osobito važan za Bikove, Lavove, Škorpione i Vodenjake, kao i za one koji imaju Podznak u tim znakovima.

Image by ParallelVision from Pixabay