Savez Merkura i Jupitera (29.10.) – darovi s neba

Vrijeme je za razgovore, pregovore, ostvarenje planova, komunikaciju putem koje želite nešto saznati, prenijeti svoje znanje drugima, naučiti od drugih. Danas se Merkur i Jupiter nalaze na istom stupnju. Riječ je o optimističnom aspektu koji donosi širenje, entuzijazam, nova saznanja.

Um radi punom parom, produktivan je, možemo mnogo toga završiti u kratkom vremenu. Dan je povoljan za rad, putovanja, učenje, traženje podrške, upoznavanje ljudi koji će nam u život donijeti nova iskustva i potrebne informacije. Raste glad za znanjem i saznavanjem. Postavite pitanja, tražite odgovore, dogovorite susret s osobom koju želite vidjeti. Dajte drugima. Primite od drugih. Pokažite zahvalnost. Recite što mislite.

Mjesec je u osjetljivom Raku i postavio se nasuprot Saturna. Nešto iz prošlosti nas uznemiruje. Odnos s ocem ili majkom može biti jedna od tema. Kakvi su vam obiteljski odnosi, kako ih vi doživljavate? Bojite li se izdaje? Strahujete li pokazati svoje osjećaje jer smatrate da se tako nepotrebno izlažete, da biste mogli biti povrijeđeni?

Mjesec i Saturn često rađaju strah od napuštanja i odvojenosti od osoba do kojih nam je stalo. No sada nam ta dva planeta pomažu da prepoznamo i iscijelimo svoje emocionalne strahove, dignemo ih na površinu svijesti, progovorimo o njima.

Teško podnosimo kritiku.

Svoje slabosti i ranjivosti pojiciramo na druge, optužujemo ih, tako nam je lakše, umjesto da pogledamo u sebe i priznamo ono što jest.

U svakom slučaju, pred nama je zanimljiv dan. Dodatno je začinjen Venerom koja se približava napetom aspektu s Uranom. Temelji ljubavnih odnosa se klimaju. Nešto neočekivano i iznenadno se mijenja. Novi spoj ili rastanak? Potreban je izlazak iz zone sigurnosti. Više uskoro…

Photo by Simon Maage on Unsplash