Srijeda (10.4.) – osjećajni zanos i težina odgovornosti

U srijedu 10. 4. očekuju nas dva značajna aspekta. Prvi je susret Venere i Neptuna na 17 stupnju Riba, a drugi izazovni kvadrat Sunca u Ovnu i Saturna u Jarcu.

Bliski kontat Venere i Neptuna priča je s dva lica. Jedno je inspirativno, romantično, zaljubljivo, zaneseno. To su ona iskustva koja stvaraju leptiriće na želucu koja nas udaljuju od stvarnosti, zamagljuju pogled, potpuno smo izvan sebe od ushićenja i emocija koje nas obuzimaju. To je sjedinjenje dvoje ljubavnika koji plešu u zanosu, miljama daleko od stvarnosti. Neka nova ljubavna iskustva zaista mogu biti inspirativna.

Naličje ovog nebeskog susreta nije toliko idealno, iako je sklonost idealizaciji više nego očita. Ponese nas neka ideja, iskustvo, osjećaj i nismo spremni pogledati koliko je to istinito i realno. Lako upadnemo u zabludu. Pogled nam je presvučen zavjesama iluzije. A kad progledamo, slijedi razočaranje. Susret s istinom nije jednostavan. Padaju maske. Osjećamo krivnju, osjećamo se izigrano, nasamareno.

Ovo je aspekt jakih osjećaja i pitanje je kuda nas sve mogu odvesti. Zato je važno biti tu i sada. Vidjeti što je stvarno, a što se nama samo čini da jest. U tome vam može pomoći razgovor sa prijateljem, starijom osobom, s nekim iskusnim, stručnim.

Sanjate, ali otvorenih očiju.

Drugi aspekt je onaj Sunca i Saturna – težina odgovornosti. Moramo učiniti nešto, a nismo spremni za to. Da, osjećamo to moranje, taj pritisak, a želimo izbjeći tu odgovornost. Što više pružamo otpor, to nam je teže.

Neki zaostaci ili problemi iz prošlosti sada dolaze na naplatu, dobro ih je riješiti. Postaviti neke granice prema drugima, ne dati im da nas forsiraju na nešto na što nismo spremni. A i vrijeme nam može biti ograničavajući faktor.

Odnosi s autoritetima i starijim članovima obitelji mogu biti zahtjevni. Stižu neke kritike ili doživljavamo odbijanje.

Budite strpljivi, ustrajni. Krećite se korak po korak. Pokušajte ne podleći pesimizmu ili zabrinutosti već naprosto riješiti situaciju koja je pred vama.

 

Photo by Nicole Honeywill on Unsplash