Srijeda (13.11.) – znam, hoću, mogu!

Dan je prepun pozitivnih astroloških aspekata koji nam mogu olakšati djelovanje, razmišljanje, a samim tim i rješavanje problema.

Merkur u Škorpionu ‘surađuje’ sa Saturnom u Jarcu i Neptunom u Ribama. S jedne strane dolazi nam vizija, nadahnuće, dobra ideja. Kreativni smo, domišljati i nekako intuitivno znamo koju bi odluku trebalo donijeti. Prepoznajemo ono što jest, možemo predosjetiti i tuđe namjere. Neke informacije ili poruke koje dolaze do nas neće biti slučajne. Nešto nam govore, zato promatrajte ono što se odvija pred vama. Riječi mogu motivirati, osvijestiti, utješiti, pomoći nam da nešto bolje shvatimo i maknemo zablude.

Pozitivan aspekt Merkura i Saturna osnažuju koncentraciju, upornost i fokus. Sposobni smo se uloviti u koštac i s najzahtjevnijim zadacima. Dobra organizacija, logično razmišljanje, jasnoća komunikacije pomaže nam da riješimo jedan problem iz bliske prošlosti. Podrška dolazi od starijih osoba ili autoriteta. Strpljivo gradimo put do uspjeha.

Dan je odličan za učenje, razgovore i pregovore, a budući da je Merkur retrogradan možda primimo poruku ili poziv od osobe koju nismo dugo vidjeli.

I ovaj će nas dan počastiti još jednim aspektom koji osnažuje. Riječ je o sekstilu Sunca u Škorpionu i Plutona u Jarcu. Volja je jaka, nesalomljivi smo, hrabro se suočavamo sa svime što nas opterećuje ili nas usporava na putu prema napretku. Sada možemo bolje vidjeti svoje slabe točke i prevladati ih. Strahovi nam ne mogu ništa. Znamo da možemo, znamo što hoćemo i idemo prema tome.

Dan je zaista ohrabrujući, stoga ga iskoristite u potpunosti.

 

Photo by Juhasz Imre from Pexels