Srijeda, 13.6. – što želim okončati?

Osim što je večeras mladi Mjesec pa je dobro razmisliti o nekom novom cilju koji želimo u narednom periodu dosegnuti, ima u današnjem danu još nešto zanimljivo.

Merkur će zakoračiti u prostore Raka i ostati tamo do 29. lipnja, a Venera će danas biti na posljednjem stupnju Raka prije nego što do kraja dana uđe u prostore Lava.

Venera na posljednjim stupnjevima nekog znaka može imati puno značenja, no redovito se mogu zatvarati neka poglavlja koja su vezana uz ljubav, odnose, pa i novac te naš sustav vrijednosti. Iza nečeg možemo staviti točku, reći – sad je bilo dosta, shvatiti da nam je intuicija cijelo vrijeme ‘govorila’ ono što nismo htjeli čuti. Nešto nam postaje jasnije, prije nego što se događaji počnu odvijati. Budući da je riječ o vrlo emotivnoj Veneri koja treba nekoga, zapitajte ste jeste li zbog želje da budete s nekim spremni previše dopustiti i kompromitirati sebe? Do kraja dana Venera će prijeći u znak Lava pa je vrijeme da se zapitamo što naše srce želi i treba. Venera u Lavu treba zabavu, prijatelje, zavođenje, ljubav, izlaske, uživanje – to ju puni. Što ćete vi učiniti po tom pitanju?

Merkur u Raku je veliki emotivac. Riječi koje će dopirati do nas često bi mogle imati neko skriveno značenje. Neke misli, osjećaji, događaji neće uvijek biti izgovoreni u cijelosti. Um skriva dio istine jer se srce boji da bi moglo biti povrijeđeno, neshvaćeno ili odbačeno od strane drugih. Vrijeme je dobro za odmor, laganiji radni ritam, promjenu sredine, kreativni rad. Do rješenja se lakše dolazi intuitivnim uvidima. Druženje s djecom i članovima obitelji donosi neke nove spoznaje.

Photo by Philipp Cordts on Unsplash