Srijeda, 14.2. – bljesak spoznaje

Mjesec je već u znaku Vodenjaka, približava se nebeskom spoju sa Suncem koji će sutra navečer uroditi pomrčinom.

Sve nas poziva na traženje novih putova do cilja. Pozitivan aspekt Sunca i Urana šalje nam nove ideje i uvide u sve ono što možemo, a ne činimo zbog toga što mislimo da ne možemo. Rutina više nije prihvatljiva, a podražaji iz vanjskog svijeta tjeraju nas da se okušamo u nečem novom, probamo neisprobano, istražimo neistraženo. Aspekt osnažuje i našu neovisnost, odnosno sposobnost da se ‘odlijepimo’ od svih onih situacija i osoba koje nas ograničavaju. Iznenadni bljeskovi spoznaje otkrit će vam potencijal nove mogućnosti.

Sa Suncem se pomiče i Merkur stoga će ovih dana komunikacija biti od presudne važnosti u ostvarenju planova. Snaga riječi može srušiti, ali i izgraditi mostove. Preispitajte svoja uvjerenja. Služe li vam ili vam postavljaju prepreke?

Merkur u kvadratu s Jupiterom umanjuje fokus i mentalnu disciplinu, ali daje svoj doprinos gornjoj priči na način da sada možemo proširiti svoje obzore i pogledati izvan samonametnutih granica te shvatiti da tamo negdje, izvan zidova poznatog postoji beskonačni niz novih prilika i mogućnosti.

Šteta je stajati na mjestu…

 

Photo by Luis Tosta on Unsplash