Srijeda (20.3.) – sjeme novog životnog ciklusa

Srijeda. Dan uoči punog Mjeseca, prvi dan proljeća, dan koji obiluje vrlo zanimljivim aspektima.

Kao prvo Pluton u Jarcu podržava Mars u Biku. Ovaj zemljani trigon osnažuje nas u ostvarenju zacrtanih planova. Imamo snagu, fokus, izdržljivost. Sada možete ostvariti plodne kontakte s autoritetima, ostvariti ciljeve kojima ćete uvećati svoja primanja, riješiti neke financijske poteškoće iz prošlosti. Ovaj aspekt budi i jaku strast, fizičku privlačnost. Nešto ili netko nas neodoljivo i silovito vuče prema sebi. Riječ je i energiji iscjeljenja, transformacije, dubinske promjene i u nama i u vanjskim okolnostima. Sada je dobro biti odlučan i ustrajan. Imati cilj, posvetiti mu se bez zadrške.

U svemu može pomoći i pozitivan aspekt Merkura i Saturna koji olakšava provedbu ideja i zamisli. Organizirani smo, praktični, znamo što hoćemo i kako to provesti. Od velike koristi mogu biti razgovori sa starijim ili utjecajnim osobama. Znanje i iskustvo stečeno u proteklim godinama sada može biti od velike pomoći, kako u poslovnom napretku, tako i u rješavanju nekih privatnih situacija.

U večernjim satima srijede započinje proljeće, a nešto malo prije toga i vladavina prvog znaka Zodijaka – Ovna koji poziva na buđenje i pojačanu aktivnost. Sunce je na početnom stupnju Ovna što je najistaknutija točka Zodijaka jer od nje počinje novi ciklus. Početni stupanj znaka utjelovljuje esenciju tog znaka. Riječ je o još neistraženoj i tek rođenoj energiji koja se tek treba proživjeti i otkriti. Krećemo, ali ne znamo kuda. Očekuje nas mnogo posla.

Sunce će do kraja tjedna u bliskom odnosu s Kironom u istom znaku.

Što nas boli?

Čega se stidimo?

Čega se bojimo?

Tko sam ja i što je meni bitno?

Usudim li se krenuti u nepoznato

Sunce može osvijetliti neka osjetljiva mjesta u nama i našem životu. Pogledajte na ta mjesta. Suočavanje, a potom prihvaćanje može biti vrlo iscjeljujuće.

 

Photo by Engin Akyurt from Pexels