Srijeda, 21.2. – preplavljeni zanosom

Bliskost Venere i Neptuna u prostorima Riba izvor je čežnje, idealizma, potrebe za potpunim sjedinjenjem s voljenom osobom. Postoji li idealna ljubav ili je ona ograničena materijalnim svijetom? Vjerujemo li u savršenu ljubav? Može li se ta naša vjera procijeniti kao svojevrsna ludost, bijeg od stvarnosti? I je li taj ljubavni san koji sanjamo, taj idealni ljubavnik/ljubavnica za kojim čeznemo, a on nikako da dođe, možda samo izlika za neživljenje intimnosti i bliskosti u stvarnom svijetu, bijegu od stvarnog odnosa?

Današnja konjunkcija ta dva planeta izvorište je ogromne suosjećajnosti, romantičnih susreta, darova iz samilosti, no isto tako i zabluda i iluzija.

Ima nešto u onoj rečenici, čuli smo je svi ne samo jedanput – previše je lijepo da bi bilo istinito. Vjerojatno se iza te ljepote skriva istina s kojom se nismo spremni suočiti jer bi nam mogla oduzeti ovaj divan osjećaj zanosa, zaljubljenosti…

No kako god, lijep je ovo aspekt koji može probuditi duhovne, umjetničke i kreativne aspiracije. Možemo uživati u dobrom filmu, mirisu svijeća, kupki s eteričnim uljima, glazbi koja budi naša osjetila, fotografiji koja će nas zadiviti, plesu, općenito umjetničkom stvaralaštvu. Možda vam u život iznenada uđe osoba koja će vam pomoći ili ćete se naći u stanju slijepe zaljubljenosti koja ispunjava emotivne praznine i aktivira leptiriće u vašem trbuhu.

Srećom pa je Mjesec u realnom Biku u stabilnom aspektu sa Saturnom u Jarcu. Prizemljuju nas. Potrebe su nam usmjerene na sigurnost, novac, hranu. Ovo je aspekt osjećajne discipline i odgovornosti.

Dan je posebno dobar za Bikove i Jarce. Nešto zanimljivo moglo bi se dogoditi Ribama rođenim od 1. do 4. ožujka. Strijelci, Blizanci i Djevice skloniji su zabludama, sjeti, podložniji osjećaju krivnje i bijegu od stvarnosti.

Photo by John Jennings on Unsplash