Četvrtak 29.3. – moj život, moja odgovornost

Pred nama je dan bogat planetarnim aspektima, onima koji nemilosrdno potiču na preispitivanje i rješavanje problema, kao i onima koji ohrabruju i motiviraju.

 

Za početak Mjesec se kreće znakom Djevice što znači da ćemo više biti usmjereni na radne aktivnosti, kako u domu, tako i na radnom mjestu. Neke okolnosti mogu vam dati dodatan poticaj za ispunjenje zahtjevnijih poslovnih zadataka i to s uspješnim završetkom. Dan je iznimno povoljan za čišćenje. Pod tim mislim na čišćenje doma, ureda, podmirenje zaostalih obaveza, ali i na unutarnje čišćenje putem meditacije, sporta, terapije. Mnogi će više pažnje posvetiti njezi tijela, svom izgledu i zdravlju.

 

Sunce u kvadratu sa Saturnom proizvodi osjećaj težine. Nešto nas opterećuje, grči iznutra, stvara se zabrinutost, strah, manjak povjerenja u vlastite sposobnosti. Nekad izazovi mogu doći i izvana, od strane nadređene osobe koja podcjenjuje ili nas opterećuje poslovima koji stvaraju dosta stresa. Suočavamo se s neriješenim problemom iz prošlosti ili spoznajom da nismo dorasli veličini zadatka. Odnosi sa starijim osobama i autoritetima bit će zahtjevniji. U cijeloj toj gunguli trebalo bi pripaziti na nekoliko stvari:

– ne zaplićite se u mrežu perfekcionizma (ne mora biti savršeno, neka bude dovoljno dobro; ako i pogriješite, nije kraj svijeta, nadoknadit ćete propust; ne postavljajte si previsoke ciljeve; nemojte se podcjenjivati, budite sami sebi podrška; smirite glas unutarnjeg kritičara)

– izbjegavajte društvo osoba koje vas opterećuju ili su negativne

– nemojte se uspoređivati s drugima, i oni najbolji imaju svoje slabosti

– zbog straha ili narušenog samopouzdanja možemo ići protiv sebe, izbjegnite to!

– nitko vas ne može i neće spasiti – vaš život je vaša odgovornost

 

I na kraju Venera se spaja s Uranom u znaku Ovna, i ističući udruženost ljubavi i slobode. Koliko slobodni možemo biti u odnosu s drugima? Možemo li voljeti, a ne izgubiti sebe i ono što je nama bitno? Ovaj aspekt nekonvencionalnosti može donijeti i neočekivane promjene na polju odnosa i veza. Neočekivani susret, poziv, uvid – sve što se dogodi može na neki način biti neobično i neuobičajeno. Izbacuje nas iz rutine, pomiče granice! Zaboravite na stabilnost i sigurnost. Sada je potrebno biti hrabar, izraziti ono što je vama bitno bez obzira na to kako će se to odraziti na vašeg partnera i bliske osobe.