Srijeda 4.4. – vjerujte u sebe

Od početka travnja na djelu je bliski planetarni susret između Marsa i Saturna koji će s današnjim danom krenuti u separaciju. Saturn će polagano usporavati jer će 18. travnja krenuti retrogradno, a Mars nastavlja svoje kretanje znakom Jarca.

Mars i Saturn u Jarcu imaju svoje pozitivne, ali i negativne strane. Oni su simbol snažne ambicije, potrebe za djelovanjem u svrhu ostvarenja vrijednosti. Ovaj aspekt utjelovljuje veliku snagu, upornost i izdržljivost. Energija je muška, produktivna, asertivna. Kad se pravilno koristi, može dovesti do velikih ostvarenja.

S druge strane mogu se javiti i strahovi, blokade, nesigurnosti. Kojim putem trebam krenuti? Ima li ovo smisla? Vrijedim li dovoljno? Osjećam li se dovoljno sigurno i ohrabreno. Mogu li izaći na kraj s preprekama koje mi stoje na putu?

Trenutno razdoblje nije jednostavno za Ovnove, Vage, Rakove koji su izloženi negativnom utjecaju ova dva planeta, pa se mogu suočiti s nekim teškoćama, manjkom energije, problemima u bližoj okolini i na poslu. Najbolje iz trenutnih okolnosti mogu izvući Bikovi, Djevice, Ribe i Škorpioni.

Mjesec danas prelazi u znak Strijelca i naglašava potrebu za kretanjem i tjelesnim aktivnostima. Zaboravite na mirovanje i pasivnost. Optimizam će biti lijek za umorne i teške misli. Vjerujete da možete unatoč preprekama. Dobar dan za učenje, čitanje, proučavanje tema od posebnog interesa.