Što donose dani pred nama?

Jupiter je došao kući, u znak Strijelca i njegove najbolje osobine dolaze do izražaja – optimizam, istraživački duh, entuzijazam, iskrenost, sklonost učenju i usvajanju novog znanja, ljubav prema putovanjima i drugim kulturama, pomicanje osobnih granica po pitanju uvjerenja i ostvarenja novih životnih ciljeva. Laknut će Ovnovima, Strijelcima, Lavovima koji bi se trebali aktivirati i stvoriti nove prilike za napredak. Bolje će biti i Vagama i Blizancima, kao i svima onima koji imaju Podznak u tim znakovima.

Istovremeno Merkur, također u Strijelcu suočava se sa Neptunom u znaku Riba. Taj planetarni aspekt mogao bi donijeti mnogo zabuna, zabluda, pa i neiskrenosti. Stoga budite na oprezu sve tamo do utorka. Percepcija nam je iskrivljena, kao da smo u magli, ne vidimo dobro i jasno ono što nam je pred nosom. Komunikacija može biti manipulativna ili neiskrena. Nešto se taji, a istovremeno je tu i onaj osjećaj da nešto nije u redu, ali ga ne možemo dobro objasniti. Zato danas držite oči širom otvorene i budite iskreni prema sebi, ali i drugima. Laž uvijek izađe na površinu.

Budite oprezni s alkoholom, sedativima i opijatima.

Vjerujte u ono što vidite, a ne u ono što bi možda moglo biti.

Propitkujte stvarnost, ne oslanjajte se na nadu.

Ne dajte da vas misli zavaraju i navedu na pogrešan put.

Nastojte više vjerovati sebi, a manje drugima, osobito tijekom petka i subote kada ćemo biti posebno osjetljivi, ali i romantični. S druge strane pokušajte iskoristiti ovaj aspekt kako biste osnažili svoju kreativnost, uživali u glazbi, pisanju, plesu, u umjetnosti općenito. Utjecaju ovog aspekta osobito će biti izloženi Strijelci, Ribe, Blizanci i Djevice.

I dok će na snazi biti taj aspekt Merkur će u subotu, 17.11. krenuti retrogradno. Opet odgode, zastoji, neočekivani zapleti, nejasnoće, ali i vrijeme introspekcije i novih uvida. Više o retrogradnom Merkuru, uskoro…

Photo by Luke Marshall on Unsplash