Što nam donose prvi dani ožujka?

Sunce u Ribama u pozitivnom je aspektu s Marsom u Biku (1. i 2.3.). Što nas to može podržati, stabilizirati, omogućiti nam da učvrstimo osjećaj unutarnje sigurnosti kroz djelovanje, ostvarenje želja i planova? Dobar dan za akciju, za realizaciju planova iz prošlosti, za pomaganje drugima, za pitanja vezana uz novac i materijalnu stabilnost.

Mjesec u Jarcu (1. i 2.3.) čini nas opreznim, racionalnim, ne dopušta nam da letimo iznad oblaka. Traži suočavanje s onim što jest. Donosi neko otrežnjenje. Susreće se prvo sa Saturnom – koji su moji najveći osjećajni strahovi i kako ih prevladati? Kako mogu smiriti i stabilizirati svoje osjećaje? Što mi moja prošlost govori? Uspomene naviru. Odnos sa starijim osobama može biti važan. Dotaknut će Mjesec i Plutona i stvoriti vrelo prigušene strasti, jedan emocionalni intenzitet kojem je teško odoljeti. Želimo svakom stanicom svog tijela osjetiti, spojiti se, doživjeti nešto što će nam pomoći da se osjećamo živima.

Venera za ulazi u nemirni aspekt s Uranom, a što će se odvijati na posljednjim stupnjevima Jarca (Venera), odnosno Ovna (Uran). Aspekt će trajati do 2.3. Opet neki završetak, i sve se događa naglo i neočekivano. Na djelu je retrospektiva proživljenog i doživljenog na planu ljubavi unatrag nešto malo manje od mjesec dana. S ovim aspektom često nesvjesno šaljemo poruku – ne trebaš mi. Ponašamo se buntovno, nestrpljivo, separiramo se iz straha od povrede, no nesvjesno se udaljujemo i od vlastitih ljubavnih želja. Želimo promijeniti onog drugoga koji nas ugrožava svojim ponašanjem. Javlja se neka ljubavna borba ili biramo osobu koja nije za nas ili bježimo od nekog tko nam se pokušava približiti. Ovo je aspekt nemira, iznenađenja, neočekivanog. Rutina je narušena. Prekoračujemo neke granice. Ulazimo u nedopušteni flert. Radimo nešto u inat, baš suprotno od onog što se od nas očekuje. Ne podnosimo pritiske i ograničenja – sloboda je cilj.