Što nam u ljubavi donosi tranzit Venere znakom Djevice?

 

U petak, 2. listopada Venera prelazi i zemljani znak Djevice u kojem će se zadržati do 28. listopada. Taj prostor i nije najpovoljniji za ovaj planet ljubavi. Suzdržanost i oprez ovog znaka ne ide u prilog spontanom i protočnom izražavanju ljubavi.

Previše energije se troši na kontrolu, na to da krajnji ishod bude povoljan i tako prestajemo uživati u putovanju, gubimo kontakt sa onim što sada jest. Htjeli bismo sve isplanirati kako bi se sačuvali od pogreške, a život tako ne funkcionira.

U ljubavi i odnosima teže dajemo povjerenje.

Skloniji smo kritici, provjerama, češće vidimo ono što nije dobro, umjesto da pažnju usmjerimo na dobre stvari.

Ljubav se manje izražava toplinom, zagrljajem, a češće pružanjem usluga.

Nekad od drveća ne vidimo šumu. Previše analiziramo, zamaramo se s detaljima, a krupna slika nam promiče. Zaboravljamo živjeti, više smo ‘u glavi’.

Perfekcionizam, težnja da sve bude posloženo, poredano, da ne kažem savršeno (visoki kriteriji) još je jedna slaba točka ovog utjecaja jer teško podnosimo nesporazume i svaki sukob doživljavamo kao veći problem nego što on uistinu jest.

Dobre strane ovog utjecaja su posvećenost, predanost i vjernost. Tu samo za one koje volimo, spremni smo pomoći.

Nove simpatije mogu se češće ostvarivati putem posla, kolega, na mjestima na kojima obavljamo svakodnevne obaveze. Posao i posvećenost radu utječu na odnose, isto kao i način na koji se parovi odnose prema kućanskim obavezama.

U vrijeme ovog tranzita Venera će ući u nekoliko važnih aspekata:

*10. i 11. listopada Venera i Uran stvaraju poticajno ozračje za povezivanje, usvajanje novih ljubavnih iskustava, pozitivni obrati su mogući.

*18. i 19. listopada utjecaj Neptuna zbunjuje, dezorijentira, osjećamo se izgubljeno, pomalo bespomoćno, ne znamo što činiti. Manipulacije, krivnja, strahovi, neiskrenost opisuju aspekt Venere i Neptuna.

*19. listopada pozitivan aspekt Venere s Jupiterom istovremeno nudi rješenje ljubavnih problema.

*21. i 22. listopada utjecaj Plutona intenzivira strast, predanost, dubinsko povezivanje.

*23. i 24. listopada pozitivan aspekt Venere i Saturna stabilizira, vjeruje, učvršćuje…

Photo by Jakob Owens on Unsplash