Sunce i sjeverni Mjesečev čvor – vrijeme osobne evolucije

Na 10′ Blizanaca spajaju se Sunce i sjeverni Mjesečev čvor (31.5.) i otključavaju nove mogućnosti za osobni rast i razvoj.

– koja je moja životna svrha

– što trebam da bi se povezao/povezala sa sobom

– kako mogu rasti i razvijati se i unaprjeđivati kvalitetu svog života

– osvještavam koliko vrijedim i počinjem vjerovati u sebe

Nekad ovakvi okidači mogu biti zahtjevniji jer nam pokazuju gdje možemo i što možemo, a za to nam trebaju nove vještine ili naprosto drukčiji modeli ponašanja. Čineći po starom, ostajemo na istom mjestu. Ovaj put ću drukčije, dugoročno omogućuje veću šansu za uspjeh.

Često smo usmjereni da druge, ispunjavamo njihove potrebe, želimo biti prihvaćeni pa zapostavljamo sebe i ono što je nama bitno. Vrijeme je da se okrenemo sebi i zapitamo se je li ovo što činim dobro za mene, ako nije kako mogu bolje od ovoga?

Koji je daljnji smjer i kako možemo bolje za sebe i svoj život, otkrit će nam i pomrčina Sunca u Blizancima 10. lipnja. Dakle strpljivo i budno.

Sve se sada slaže i preslaguje. Merkur je retrogradan. Saturn je u izazovnom aspektu s Uranom, između dvije pomrčine smo. Ne ide više po starom, osobito ako se suočavate s problemom koji niste riješili. Zaokret je nužan, ali zaokret kojim činite za svoje dobro, polako i u skladu s trenutnim mogućnostima.

Photo by Fa Barboza on Unsplash