Sunce i Pluton (10. i 11.1.) – ravno do dna

Zanimljive poruke stižu s ‘neba’. Ovih dana Sunce se spaja s Plutonom u znaku Jarca. Uvijek je riječ o nekom intenzitetu, transformaciji, preporađanju. Pluton igra na sve ili ništa i traži od nas donošenje korjenitih odluka. Sunce u blizini Plutona katalizator je dubinskih preokreta, simbol je kraja i novog početka.

Dobro je upoznati vlastitu snagu i moć. Shvatiti da u sebi imamo sve resurse koji nam omogućuju da promijenimo ono čime nismo zadovoljni. Sada okolnosti možemo staviti pod kontrolu, utjecati na važne ishode.

No kontrola nekad može biti i neumjerena, voditi nas prema podčinjavanju drugih i manipulaciji. Na površinu izlaze i neke paranoje, pitamo se tko radi protiv nas, tko nam ‘zabija nož u leđa’?

Opsesivnost i strast također jačaju. Želimo baš to i ništa više. Ne možemo se odlijepiti od ideje da je ‘to’ samo naše. Ako nam ostvarenje želja ne polazi za rukom, može se javiti posesivnost, ljubomora, isto kao i destruktivni porivi. U ljubavnim odnosima, osim strasti može ojačati i strah od intimnosti, od otkrivanja osjećaja jer što ako nas uništi ranjivost koju ‘izvodimo’ na svjetlo dana. Stoga su manipulacije i zakulisne igre vrlo česte pod ovim aspektom.

Ovo je vrijeme istraživanja i otkrivanja tajni, onoga što leži ispod površine. Suočite se i s nekim ovisnostima, ako ih imate.

Fokus je jak, želje su još jače, krenite u ostvarenje novih planova i ambicija.

Istovremeno, danas i sutra Mjesec se kreće znakom Riba. Intuicija i osjetljivost su naglašeni. Mjesečev susret s Neptunom naglašava empatiju, suosjećanje, donosi mogućnost romantičnih susreta, no može nas i obaviti maglom iluzije i nerealnih očekivanja.

Pod ovim aspektima događaju se slučajnosti koje to nisu. Kao da sudbina dolazi po svoje. Nešto neobično i mistično nas može pronaći.